6.9.2010

Talvisotaa ei ollutkaan

Talvisotaa ei koskaan käyty. Mitään tarvettakaan siihen ei ollut, koska Suomi luovutti Kannaksen Neuvosto-Venäjälle jo vuonna 1922. Vuoteen 1920 saakka Suomi oli osa Neuvosto-Venäjää, samoin kuin myös Viro, Latvia ja Liettua.

Tällaista vaihtoehtoista historiankirjoitusta tarjoaa asiakkailleen Venäjän suuri valtiollinen uutistoimisto RIA Novosti tässä joku päivä sitten julkaisemassaan kartassa.

Samasta kartasta voi myös todeta, että Sortavalan pohjoispuolinen alue ei kuulunutkaan Vanhaan Suomeen, niin kuin suomalaisissa historiankirjoissa on väitetty, vaan pysyi Ruotsi-Suomen yhteydessä aina vuoteen 1809.

No, tuo viimeksimainittu on vain pieni kauneusvirhe, ja kun maa on suuri ovat virhemarginaalitkin tietysti samaa luokkaa. Mutta mitähän muuta uutta historiankirjoitusta tähän mainoon kartaan mahtaa sisältyä?

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvitelma-historioitsija Johan Bäckman on käynyt "konsultoimassa" uutistoimistossa.

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Pistä Kalle RIA Novostin graafikoille viestiä, että heidän kartassaan on virhe. Muutenkin tuossa näyttää siltä, että Suomen vasen käsivarsi halkaisee Ruotsin ja ulottuu Norjan rannikolle saakka. Mitähän ruotsalaisetkin sellaisesta tykkää...

Anonyymi kirjoitti...

Eikä tuo ollut ainoa virhe. Tuvan tasavallan liittymisvuosi Venäjään on kartan mukaan 1940 vaikka oikea on 1944, ei mikään suuren marginaalin virhe tämäkään.