6.12.2011

Surkov: Venäjällä edessä ”uusi vakaus”

Nyt kun saatiin valtionduuman vaalit pidetyksi ja Neuvostoliiton perustuslain päivä (5.12.) juhlituksi, laitan tässä nähtäväksi pari pientä uutista Interfaxilta. Ensimmäisessä haastateltavana on Vladislav Surkov, siis se henkilö, jonka nimiin on pantu käsite управляемая демократия, toiselta nimeltään cуверенная демократия (ohjailtava demokratia; suvereeni demokratia). Käsite lanseerattiin julkisuuteen v. 2005-2006, kun Putinin kolmatta kautta alettiin valmistella, ja kun sitä ei uskallettu yrittää, piti kehittää ideologia, jonka varassa eletään näiden neljän kalsean vuoden yli.

.........................

Surkov: Venäjällä edessä ”uusi vakaus”
09:00 06.12.11 Москва, Россия Интерфакс

Vladislav Surkov, presidentinhallinnon ensimmäinen varapäällikkö katsoo, että äskeiset duuman vaalit vahvistivat Venäjän poliittisen järjestelmän kestävyyttä ja että sen horjuttamisyritykset ovat haaksirikkoon tuomittuja.
Surkov oli kirjailijan ja bloggarin Sergei Minajevin haastateltavana tämän Elävässä aikakauslehdessä (Živoi žurnal).
Minajev: Onko Surkov ”politteknologina” tyytyväinen vaalien tuloksiin?
Surkov: Järjestelmä toimii. Demokraattiset instituutiot toimivat. Se on pääasia. En pidä itseäni politteknologina. Politiikka on aina ollut ja tulee olemaan intohimojen piiriä, ei teknologian aluetta.
Surkov on vakuuttunut siitä, että Venäjällä on edessään ”uusi vakaus”.
Minajev: Miten selitätte Yhtenäisen Venäjän vaalitappion?
Surkov: Duumaan tuli valituksi jo neljäs hallitseva (=hallituksen saama) enemmistö. Yhtenäinen Venäjä säilytti ylivallan, joskin hieman vaatimattomammilla suosion indikaattoreilla, mutta silti poliittinen järjestelmä toimi keskeytyksettä.
”Niinpä nytkään ei ole epäilyksiä – valtion instituutiot ovat kestäviä ja vakaita. Yritykset horjuttaa tilannetta ja tulkita sitä negatiivisella ja provokatiivisella etumerkillä on tuomittu haaksirikkoon. Kaikki on kontrollissa.”

-------------------------------------

Sisäministeriön joukkoja lähetettiin turvaamaan yleistä järjestystä Moskovassa
13:34 06.12.11 Москва, Россия Интерфакс

Sisäasiainministeriön joukko-osaston määrääminen Moskovaan toteuttaa ministeriön päähallinnon tiedotteen mukaan ”toteuttaa vain yhtä päämäärää: kansalaisten turvallisuuden takaamista”. Näin ilmoitti tiistaina Interfaksille Venäjän sisäasiainministeriön sisäisten joukkojen lehdistöpalvelun päällikkö, eversti Vasili Pantšenkov.
Hän kommentoi ”blogosfäärissä” levitettyä tietoa siitä, että autokolonnat tuovat Moskovan keskustaan sisäisten joukojen sotilaita.
”Sisäisten joukkojen sotilaita voidaan käyttää yleisen järjestyksen ja kansalaisten turvallisuuden takaamiseen. Näihin tarkoituksiin tarvittavien joukkojen pääluvun määrittelee sisäasiainministeriön Moskovan päähallinto.”
Pantšenkovin mukaan Moskovaan ei tuoda joukkoja muilta alueilta. – ”Pääkaupungin järjestyksenpitoon käytetään yleensä erillisen operatiivisen divisioonan sotilaita, jotka moskovalaiset tuntevat Dzeržinskin divisioonan nimellä”, sanoin Pantšenkov.

............

Että semmoista. Kaksi hyvin yhteensopivaa uutista. Valmistaudutaan seuraavaksi Venäjän federaation perustuslain päivään 12.12.2011.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Venäjä on jo nyt yksi maailman johtavista maista.
Eläköön Venäjä!!!