16.8.2009

Keskustelua Venäjän journalistien tilanteesta - tiistaina 18.8. klo 15.30 SJL:ssä

Journalistien ja ihmisoikeusaktivistien henki on tänä kesänä ollut halpaa valuuttaa naapurimaassa Venäjällä. Kansainvälinen journalistiliitto IFJ ja Venäjän liitto RUJ julkistivat vasta kesäkuussa selvityksen journalistien kuolemista. Raportin mukaan maassa vuosina 1993-2009 yhteensä 313 kuolleesta journalistista jopa 124 kuoli työnsä vuoksi.

Journalistiliitto järjestää kokoustiloissaan (Hietalahdenkatu 2 B 3.krs) keskustelutilaisuuden tiistaina 18.8. klo 15.30. Mukana ovat Venäjän journalistiliiton talouspäällikkö Marina Dvornikova, järjestöpäällikkö Nadezda Mosina ja liiton kansainvälisistä yhteyksistä vastaava sihteeri Nadezhda Azhgikhina.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Venäjän journalistiliiton näkemyksistä ja kokemuksista tilanteessa.

Juha Rekola
Suomen Journalistiliitto
Union of Journalists in Finland
+358 40 512 0036

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Journalistien ja ihmisoikeusaktivistien henki on tänä kesänä ollut halpaa valuuttaa "

Niin on muuten siviilien, miliisien ja virkamiestenkin. On se kumma, etteivät kyseisten ihmisryhmien kohtalot kiinnosta ketään. Ovatko toimittajat ja ihmisoikeusaktivistit arvokkaampia ihmisiä kuin muut "kuolevaiset"? Eivät ainakaan minun mielestäni. Miksi Amnesty vetoaa aina vain toimittajien ja imisoikeusaktivistien puolesta, muttai koskaan esimerkiksi poliisien ja virkamiesten puolesta?