6.2.2008

Petroskoilaistaiteilijapariskunnan hieno näyttely

Välitän tässä Markku Kaukorannan blogiin lähettämän viestin (valitettavasti en onnistunut saamaan kuvatiedostoja mukaan, ja tieto näyttelyn avajaisistakin tulee myöhässä, mutta itse näyttely jatkuu maaliskuulle)

Hei, tässä Minun Venäjäni -blogiin infoa Venäjän Tiede- ja kulttuurikeskuksessa avautuvasta Georgievskien taiteilijapariskunnan mielenkiintoisesta näyttelystä. Olen aina välillä ajatellut blogiin kirjoittamista, olen nimittäin Moskovan elinkautisia pysähtyneisyyden ajan kukoistuskaudelta 1972-1982, mutta en ole vielä löytänyt tarmoa ja aikaa kirjoittamiseen. Ehkä tällä infolla on kuitenkin käyttöä. Avajaiset siis keskiviikkona 6.2. klo 18.

Tutustuin valokuvaaja Igor Georgievskiin, kun hän työskenteli vetämässäni Luoteis-Venäjän matkailun kehittämishankkeessa valokuvaajana. Nyt hän on tuomassa Helsinkiin valokuvanäyttelyä, joka kertoo Vienanmeren yli 6000 vuotta vanhoista kalliopiirroksista ja niiden dokumentointityöstä. Ensi kertaa on Suomessa esillä hänen tekemänsä yli viidestäsadasta kuvasta yhdistetty kuvakokonaisuus Belomorskin petroglyfeistä.Hänen vaimonsa, taidemaalari Svetlana Georgievskaja asettaa näytteille 40 öljyvärityötään, joista erityisen mielenkiintoinen on "Pohjolan mandala"-niminen noin kolmenkymmenen teoksen sarja. Mandala on alunperin Himalajan alueelle tyypillinen säteittäissymmetrinen maalaustapa. Svetlana on töissään käyttänyt aiheenaan pohjoista luontoa ja alueen mytologiaa. Lopputulos on tavattoman hieno ja kiintoisa. Kannattaa käydä katsomassa! Näyttely pidetään Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa 6.2.-3.3.2008 ja sinne on vapaa pääsy.

Markku Kaukoranta
PhD Markku Kaukoranta
Senior Fisheries Biologist
Finnish Game and Fisheries Research Institute

Ei kommentteja: