4.11.2008

Balalaikkakonsertti tänään 04.11.2008

Aleksanteri-listalta:

Helsingin Balalaikkaorkesteriyhdistys ry
LEHDISTÖTIEDOTE 3.11.08

Helsingin Balalaikkaorkesteri konsertoi Malmitalolla

Malmitalon konsertissa tiistaina 4. marraskuuta Helsingin Balalaikkaorkesteri soittaa kauneimpia kansanlaulusovituksia ja balalaikkaorkesterille sävellettyä musiikkia. Lisäksi orkesteri esittää Theodorakiksen, Piazzollan ja Shostakovitshin teoksia. Luvassa on monipuolinen ja mukaansatempaava konsertti.

Solistit Heli Jormanainen ja Slava Druzhinin laulavat tuttuja ja rakastettuja venäläisiä ikivihreitä laulelmia ja romansseja kuten Yksinäinen harmonikka sekä Vanha Vaahtera. Balalaikkasolisti Jani Jeskanen soittaa Shalovin sovituksen venäläisestä kansanlaulusta Valenki ja domristi Pentti Yrjänäinen romanisävelmän Mardjandja, johon domrataituri Alexander Tsygankov on tehnyt upean orkesterisovituksen. Harmonikkataiteilija Andrei Gogolev loihtii konserttiin virtuoosimaisia säveliä soittaessaan variaatioita ukrainalaisesta kansansävelmästä Ajoi kasakka Tonavan taa, joka tunnetaan myös nimellä Minka.

Gennadi Klykov, kapellimestari ja Venäjän ansioitunut taidevaikuttaja, johtaa Helsingin Balalaikkaorkesteria ja vastaa ohjelmiston suunnittelusta. Helsingin Balalaikkaorkesteri on toiminut vuodesta 1910 ja se on pietarilaisen Andrejevin orkesterin (joka on perustettu v. 1888) jälkeen toiseksi vanhin balalaikkaorkesteri maailmassa.

Kohta 100-vuotias Helsingin Balalaikkaorkesteri on konsertoinut pitkän historiansa aikana eri puolilla Suomea ja ulkomailla. Orkesteri on esiintynyt useita kertoja Venäjällä, Ruotsissa, Tanskassa ja Virossa. Portugalissa Helsingin Balalaikkaorkesteri on ollut jo kolmesti kiertueella, viimeksi heinäkuussa 2008. Orkesteri on tehnyt myös muutamia levytyksiä. Ensimmäinen savikiekko julkaistiin vuonna 1929 ja uusin cd-levy Taru Venäjästä keväällä 2004.
Orkesterin kotisivut avautuvat pian osoitteessa www.balalaikka.fi

Helsingin Balalaikkaorkesterin konsertti Malmitalolla (Ala-Malmin tori 1, Helsinki) ti 4.11. klo 19.00. Liput 10 euroa Lippupalvelusta ja Malmitalolta.--
Eila Hatakka, sihteeri
Helsingin Balalaikkaorkesteriyhdistys ry
eila.hatakka@kolumbus.fi
gsm +358503499119

Ei kommentteja: