12.11.2008

Novaja Gazeta rantautuu Suomeen!

Tiedoksi ja kutsuna Minun Venäjäni lukijoille:

Suomenkielisen Novaja Gazetan julkistamisbileet tiistaina 18. marraskuuta klo 18 alkaen Café Mascotissa, Neljäs linja 2, Helsinki (VAPAA PÄÄSY)

Ohjelmassa videotaidetta ja poliittista debattia, teemana venäläisen journalismin ja kulttuurin tila. Paikalla Novaja Gazetan toimittaja Nikolay Donskov, video- ja performanssitaiteilija Elena Kovylina, Suomen PENin turvakaupunkikirjailija Oksana Tselyseva.
Musiikista vastaa Novi Got, venäläistä liverokkia. Dj Anton Nikkilän levylautasella rokkia itänaapurista ja venäläisvaikutteista suomimusaa.

Novaja Gazeta – valikoima riippumatonta venäläisjournalismia ilmestyy jatkossa neljänä taskukirjana vuosittain.

Lisätietoja Novaja Gazeta, Teemu Matinpuro, 050-5941499 & JaanaAiraksinen 045-6334495

2 kommenttia:

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Olin kolmisen viikkoa sitten Moskovassa vetämässä Venäjän ja Itä-Euroopan tutkimukseen erikoistuvien opiskelijoiden ekskursiota Moskovaan. Kävimme 21.10. Novaja gazetan toimituksessa, jossa varapäätoimittaja Vitali Jaroshevski ja media-asioiden toimittaja Natalia Rostova alustivat ja vastailivat kysymyksiimme.

Tilaisuus oli kyllä erittäin mielenkiintoinen: vastauksissa ei kierrelty eikä pukeuduttu viralliseen tai epäviralliseen liturgiaan, vaan sanottiin suoraan, että autokraattista valtaa pitää voida arvostella, ja he arvostelevat, kuitenkin niin että saavat nipin napin pidettyä pressikorttinsa, joilla pääsee ministerien ja muiden viranomaisten tiedotustilaisuuksin kuuntelemaan, mitä hauskuuksia milloinkin on kehitelty kansalle.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

YLEn TV-uutiset 19.11.2008
http://areena.yle.fi/toista?id=1665738