17.11.2008

Venäläiset tietokannat -wiki avattu

Kansallisarkisto tiedottaa 17.11.2008:
Venäläiset tietokannat -wiki avattu

Arkistolaitoksen verkkosivuilla on nyt julkaistu Venäläiset tietokannat -wiki. Tietokannasta löytyy tietoa venäläisarkistoista, joissa on Suomen historiaa, suomalaisia ja suomenkielisiä asiakirjoja koskevaa informaatiota.

Tietokannan tarkoituksena on helpottaa tutkijoiden työtä ja antaa heille käsitys siitä, millaisia Suomen historiaan liittyviä aineistoja ja asiakirjoja Venäjän arkistoissa säilytetään. Lisäksi tietokannasta käy selville, mitä aineistoja on jo hankittu Kansallisarkistoon Suomen historiaa koskevien asiakirjojen mikrofilmaushankkeen puitteissa.

Tietokantaan lisätään jatkuvasti uutta tietoa venäläisarkistoista saaduista, Suomen historiaa koskevista aineistoista. Tulevaisuudessa tietoja saataneen myös entisen Neuvostoliiton alueen valtioista: Kazakstanista, Latviasta, Liettuasta, Virosta ja Ukrainasta.

Tietokanta muodostuu neljästä osiosta, jotka antavat käsityksen venäläisarkistojen toiminnasta. Lisäksi Suomen historiaan liittyvää aineistoa (esim. suomalaissotavankien valokuvia, Suomen ja Venäjän kulttuurisuhteita koskevia aineistoja) säilyttävät museot on erotettu omaksi osiokseen.

Sivuston luomisessa on käytetty Venäjän federatiivisten arkistojen ja maakunta-arkistojen asiakirjoja ja materiaaleja sekä tietoja Arhivy Rossii -sivustolta.

-> Siirry Venäläiset tietokannat -wikiin

-> Lisätietoja: projektipäällikkö Dmitri Frolov, Kansallisarkisto,
p. (09) 228 52 339, sp. etunimi.sukunimi@narc.fi

Ei kommentteja: