10.3.2009

Päiväkoti Kalinkan tulevaisuus taas vaakalaudalla

Päiväkoti Kalinka on suomalais-venäläinen, alle kouluikäisten lasten kielenopetukseen erikoistunut yksikkö, joka on toiminut jo vuodesta 1990 Suomalais-venäläisen koulun naapurissa Helsingin Kaarelassa.Hoitopaikkoja talossa on kaikkiaan 84:lle lapselle. Päiväkodin toiminnan jatkuminen on taas vaakalaudalla. Jotta päiväkodin toiminta voisi jatkua on koko paikkakapasiteettia vastaava rahoitus löydyttävä. Ainutlaatuinen, vain päiväkotikäyttöön suunniteltu rakennus jää tyhjilleen, jos toiminta rahoituksen puutteen vuoksi joudutaan lopettamaan.

Päiväkodin ja Suomalais-venäläisen koulun intensiivinen yhteistyö ja panostus kaksikielisyyteen luo ainutlaatuisen, yhteisöllisen, koko lapsuus- ja nuoruusiän kattavan oppimisympäristön. Saumaton jatkumo päiväkodista lukioon saakka mahdollistaa myös tieteellisen tutkimustyön varhaisen kaksikielisyyden merkityksestä kielen oppimisen ja kulttuurisen tasavertaisuuden osalta. Kalinka onkin kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu varhaisen kielenopetuksen keskus, jonka menetelmällisestä osaamisesta ovat hyötyneet lukuisat tahot ympäri maailmaa.

Päiväkodissa on kehitetty yhdessä Moskovan Yliopiston kanssa erityinen pikkulasten kielenoppimismenetelmä ”kielileikki”. Päiväkodissa tehdään jatkuvaa kehitystyötä niin venäjän- kuin suomenkielenkin opetusmetodien sekä venäjänkielisen erityistuen osalta. Päiväkoti Kalinkasta on muodostunut tärkeä osaamiskeskus koko kaupungin ja erityisesti oman päivähoitopiirinsä alueella. Kalinka tarjoaa jatkuvasti konsultointiapua sekä neuvontaa koko Helsingin alueella päivähoidon sekä terveydenhoidon työntekijöille venäläiseen kulttuuriin, kasvatukseen sekä perhe-elämän tarpeisiin liittyen. Kalinkassa on hyvässä yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa menestyksellisesti autettu oppimisen poluille venäjänkielisiä lapsia, joilla on kehityksellisiä häiriöitä tai oppimiseen liittyviä pulmia. Erityistä tukea vaativien venäjänkielisten lasten ja perheiden kanssa työskentely on osa Kalinkan vahvaa erityisosaamista.

Toiminnan ja tutkimustyön kehittäminen ei onnistu jatkuvan kilpailutuksen ja sulkemisuhan alla.Helsingin kaupungilla ei ole varaa menettää tätä ainutlaatuista oppimisympäristöä - riittävä rahoitus toiminnan jatkumisen turvaamiseksi on löydyttävä!

Tämä adressi on suunnattu Helsingin kaupungille päiväkoti Kalinkan toiminnan turvaamiseksi riittävässä laajuudessaan välittömästi, mutta myös pitkällä tähtäimellä!

Allekirjoita vetoomus päiväkodin toiminnan turvaamiseksi täällä: http://www.adressit.com/kalinka2009

Detskij sad Kalinka unikal`ny detskij sad po obucheiju rannego dvujazhichija. Kalinka raspolozhena rjadom s Finsko-russkoj shkoloj v Helsinki. Eto pozvoljaet ne tol`ko izhuchat` jazyk nepereryvno s 3 let do 18, no i nauchoe issledovanje rannego dvujazychija i dolnejshego uspeha v shkole.

Igravoj metod Kalinki izvesten po vsemu miru. V detskom sadu professionalnyj kollektiv vmeste s drugimi sotrudnikami postajano razvivajut svoju robotu. No iz goda v god povtorjatsja problema svjazannaja s finonsirovanjem etoj vaznoj raboty.

Povlijajte na provlenija goroda Helsinki - v meste so vsemi Vy moshete povlijat na budujushee Kalinki.

Lisätietoja:
Anita Novitsky (anovi@suomi24.fi)

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pistäkää kunnon maksut niin ei tarvi verorahoja ruinata.

Anonyymi kirjoitti...

Mieluummin verorahaa lapsille kun juopoille.

Anonyymi kirjoitti...

Perusmaksulla saa peruspäivähoitoa. Kyllä tällaisesta luksuksesta kuten kielistä pitaa maksaa. Varsinkin kun tämä on taas pelkästään helsinkiläisten ongelma. Ei tarvi pähkäillä kielivalintoja Kajaanissa.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi venäjän kielellä pitäisi olla joku erityisasema päivähoidossa? Eihän muitakaan kieliä sen kummemin tueta.

Anonyymi kirjoitti...

"Eihän muitakaan kieliä sen kummemin tueta"

Kyllä täällä meillä tuetaan ainakin englanninkielistä ja ranskankielistä päiväkotia.

Anneli

Anonyymi kirjoitti...

Sehän on yksityinen päiväkoti!!! Luulisi korkeiden hoitomaksujen riittävän menojen kattaamiseen.. ellei joku sitten vedä taas välistä omaan taskuun.