6.9.2009

Adressi: Yle aikoo lakkauttaa ruotsinkielisen Moskovan-kirjeenvaihtajuuden

Arvoisat vapaan tiedonvälityksen ja kattavan median ystävät!

YLEn johto esittää, että ruotsinkielisen Moskovan-kirjeenvaihtajan posti lakkautetaan. Jos sinussa on munaa (ja luulemme, melkeinpä tiedämme, että näin on), allekirjoita sitä vastustava adressi. Nyt on tärkeää, että protestiin saadaan mukaan kaikki, jotka ymmärtävät, millainen katastrofi tämä olisi Venäjä-asioiden seuraamisen kannalta.

Allekirjoita adressi tässä.
Levitä mieluusti sanaa eteenpäin!


Ärade vänner av fri information och omfattande media!

Ledingen av YLE har föreslagit att dra in den svenskspråkiga Moskvakorrespondenttjänsten. Om du försvarar korrespondens på de båda inhemska språken, skriv under adressen. Det är viktigt nu att alla som förstår vilken katastrof en sådan indragning skulle innebära för Rysslandsbevakningen protesterar.

Du kan skriv under adressen här.
Sprid gärna ordet vidare!


Уважаемые друзья свободной информации и основательных СМИ!

Правление гостелерадиокомпании YLE предлагает, что прикращают пост шведскоязычного корреспондента в Москве. Если Ты против, и мы догадаемся то так и есть, и если поддерживаешь информацию по России в двух языках в Финляндии, подпиши, пожалуйста, адрес протеста. Сейчас важно, что все подпишут, кто понимает, какая катастрофа будет быть последствием такого мероприятия.

Подпиши адрес здесь.
Распространять пожалуйстя это предостережение!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

HBL:n haastattelussa Ylen johtaja totesi koko kirjeenvaihtajatoiminnan olevan nykyaikaiselle medialle pahasti vanhanaikaista ja liian kallista...

Kalle Kniivilä kirjoitti...

Hufvudstadsbladetissa ei kyllä varmaankaan ole mitään tällaista julkaistu. Kun en löytänyt netistä, kirjoitin suoraan lehden toimitukseen ja kysyin, eivätkä olleet tällaista lausuntoa nähneet.

Voitko antaa linkin josta ko. lausunto löytyy?

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Samassa hengessä kysyn tarkennusta kuin Kalle: kuka Ylen johtajista on näin sanonut? Ainakaan toimitusjohtaja Jungner ei näytä lausuneen asiasta. Eipä silti, varmaan jonkun alueradiotoiminnan linjajohtajan tai vastaavan pirtaan tällainen ajattelu saattaisi sopiakin, mutta Ylen tehtävän kannalta se on sellainen asia, jota ei pitäisi noin kevyesti kuitata.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hbl.fi/text/inrikes/2009/8/22/w31136.php


Nyhetsproduktionen och Yle 24:s nyheter måste spara drygt en miljon euro och ett förslag är att dra in den svenska tjänsten i Moskva. Enligt Atte Jääskeläinen (bilden), ansvarig chef­redaktör för Yles nyheter, drabbas den svenska verksamheten ändå av färre sparkrav än den finska nästa år.– Vi ser över det totala antalet korrespondenter. En korrespondent i en stad är gammalmodigt och dyrt. Mitt mål är se hurdan nyhetsverksamhet vi kan erbjuda med så lite resurser som möjligt

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä he Höblässä eivät lue omaa lehteään...

Kalle Kniivilä kirjoitti...

Där ser man. Juu, eivät näy lukevan...

Kalle Kniivilä kirjoitti...

No, tosin tuo juttu oli muutaman viikon vanha. Mutta ei luulisi näin älyttömän lausunnon hevin unohtuvan. "Kirjeenvaihtaja jossakin kaupungissa on vanhanaikaista." Missäs sen kirjeenvaihtajan sitten pitää olla? Mökillä? On aika kauhistuttavaa luulla, että kotitoimituksessa istuvalla ulkomaantoimittajalla voisi olla samanlainen kosketus naapurimaan tapahtumiin kuin kirjeenvaihtajalla joka on läsnä ympäri vuorokauden ja osallistuu paikalliseen arkielämään.

No, yhdelläkään ruotsalaisella lehdellä ei enää ole omaa kirjeenvaihtajaa Moskovassa, ei myöskään Ruotsin tietotoimistolla TT:llä. Niin että kopioidaan nyt sitten tämäkin Ruotsista Suomeen... :-(

Anonyymi kirjoitti...

Sama tieto löytyy Ylen intranetistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ai mikä tieto? Sekö että ruotsalaislehdillä ei ole siellä kirjeenvaihtajia? Ja eikö Ylen intraan pääse vain Ylestä?

Anonyymi kirjoitti...

Ajan kysymyshän se on. Ensin suljetaan Moskova ja sitten kohta muutkin. Ja Hesari peesaa aivan varmasti. Luetaan kaikki sitten netistä...

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Niinpä tietysti. Linjapomo Jääskeläinen lukee uutistoimituksen budjetti-excelliä ja lausuu sen perusteella jotakin, kun pitäisi nähdä, mikä etulyöntiasema hänen työnantajayhtiöllään on, kun sillä on kirjeenvaihtaja och korrespondent där på platsen.

YLEn uutistoimitus kestää vertailun moniin laatumedioihin, mutta saa nähdä kuinka kauan.

Anonyymi kirjoitti...

Jos ruotsinkieliset haluavat säilyttää kirjeenvaihtajansa, niin varmaankin ne pari tunnettua säätiötä voivat jelppiä...