11.9.2009

Venäläiset olutpullot kutistuvat

Tri medvedja - Kolme karhuaAlkoholismin vastainen taistelu Venäjällä jatkuu. Nyt presidentti Dmitri Medvedev on päättänyt, että olutpulloja on pienennettävä.

Pullojen tavallinen koko on tähän saakka ollut puoli litraa, mutta kaupan on halukkaille ollut myös isompia muovipulloja, kahden, kolmen ja useammankin litran kokoisia. Nyt Medvedev on pannut puumerkkinsä toimenpidelistaan, joka muun muassa rajoittaa pullojen kokoa.

Jatkossa olutpullojen ja tölkkien suurin sallittu koko on 330 millilitraa. Lisäksi niihin on tulossa teksti, joka varoittaa alkoholin vaaroista. Vastuun siitä, että päätös saatetaan täytäntöön viimeistään 1. joulukuuta, Medvedev panee pääministeri Vladimir Putinin hartioille.

(Kremlin.ru)

1 kommentti:

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Paskiaiseksi siis osoittautui Karhunenkin kun tiukka paikka tuli, muttei suinkaan kusiaiseksi.

Venäläisellä pussikaljakansalla on ollut se suhteellinen etu verrattuna moneen Lutherin- tai paavinuskoiseen eurooppalaiseen maahan, että Otshakovoa ja muita vähän kehnompia oluita on saanut melkeinpä sellaisissa isoissa, parin-kolmen litran pulloissa, joissa juomavettäkin näkee kannettavan. Ei ole tarvinnut kantaa lasia tai peltiä turhan paljoa piknikille mukaan. Nyt muuttuu tyyli. Roskaa jää takuulla enemmän jälkeen, mutta Venäjällähän se ei ole iso synti.

Alkogolismin vastainen taistelu on kunnioitettava pyrintö, mutta alkogolin kulutus on vähän niin kuin se Pandoran lipas, joka on verrattomasti helpompi avata kuin avaamisen jälkeen sulkea.