3.6.2008

FOLKSWAGEN SENAATINTORILLA PERJANTAINA 13.6.

Jukka Malliselta seuraava viesti:

Senaatintorilla ei kuulla perjantaina 13.6. ihan Puna-armeijan kuoroa, mutta slaavilaista musiikkia kuitenkin - ison kirkon torikeikalle saapuu nimittäin joensuulainen Folkswagen-yhtye. Folkswagen on joensuulainen folkrock-kvartetti, jonka musiikissa on elementtejä myös laulelmasta, folkista, venäläisestä bardimusiikista, laulaja-lauluntekijä-genren musiikista ja country & westernistä. Folkswagenin musiikkia sitoo yhteen laulujen aihepiiri, joka käsittelee Venäjää, Karjalaa ja Itä-Suomea. Yhtye on puhunut itsestään teemabändinä tai "country & easterninä", jonka musiikki tulee "Joensuun, Petroskoin ja Pietarin Bermudan kolmiosta".

Folkswagenin perustivat vuonna 2000 laulaja-kitaristit Timo Munne ja Suonna Kononen. Kokoonpano kasvoi kvartetiksi vuonna 2004, kun Matkaselän asemalla -levyn arvostelumenestys kasvatti yhtyeen keikkatahdin aiemmasta. Yhtye on esiintynyt säännöllisesti suomalaisissa kansanmusiikkitapahtumissa ja Petroskoin kansanmusiikkiyhteyksissä.

Senaatintorille Folkswagenin tuo "Pohjois-Karjala Helsingissä" -maakuntatapahtuma. Folskin esiintymisaika on kello 15.00-15.45. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuman muita esiintyjiä voi bongailla Internet-sivulta http://pohjois-karjalafi.virtualserver18.nebula.fi/rakkaus.pdf .

"Minun Venäjäni"-bloggarit kokoontuvat taas eturiviin laulamaan mukana venäjäksi mm. "Ah Arbat, moj Arbat"... Pakko nähdä! Ja sen jälkeen kaljalle Tervasaaren aittaan?

Nähdään siellä, Jukka

1 kommentti:

Kari Kaunismaa kirjoitti...

Folkswagen otti yleisönsä aivan kokonaan myös kotikentällään Joensuussa. Keskustan puoluekokous sai ensimmäiseksi kuulla Maakansa/Suomenmaan syntymäkaupunkia kuvailevan rokahtavan version kappaleesta "Sellanen ol Viipuri". 70-luvulla sitä soitettiinkin korkeintaan puoluekokouksen illanvieton tansseissa. Kokouksen ravimiehiin kolahti selvästi seuraava "Suomenhevonen". Itse nautin eniten "Suhmuran Santrasta" eli "Sandra from St.Mura", jonka teksti seurasi englanniksi uskollisesti alkuperäistä. Kävin heti ostamassa bändin levyn Maaseudun Sivistysliiton toimipisteestä alkuaan säkyläläiseltä Timo Rekolta ja tervehdin samalla solisti Munnea.
Joku kokouksen osanottajista väitti yhtyeen jäsenten arvostelleen Keskustaa ravintolassa. Tähän on tietysti täysi oikeus, mutta taiteilija esiintyy vain niissä tilaisuuksissa, joissa haluaa, ja joista hänelle maksetaan.
Petroskoin teatteri näyttää jättäneen huomattavan vaikutuksen Folkswagenin tyyliin. Samaa voisi sanoa Joensuun Motoran Kapsakat-ryhmästä, jonka erinomainen ja vauhdikas tanssiesitys sisälsi melkoisen määrän Ison Idän piirteitä.