9.2.2009

Apurahoja monikulttuurisuuteen

TIEDOTE 9.2.2009
Taiteen keskustoimikunta

APURAHOJA MONIKULTTUURISUUTTA JA KULTTUURIEN VÄLISTÄ VUOROVAIKUTUSTA EDISTÄVIIN TAIDEHANKKEISIIN
- Uusi määräraha Taiteen keskustoimikunnan jaettavaksi

Opetusministeriö on osoittanut 100 000 euron määrärahan monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta edistäviin taidehankkeisiin, jotka toteutuvat vuoden 2009 aikana. Hankkeita arvioidaan pääasiassa taiteellisten kriteereiden perusteella. Määrärahasta voidaan myöntää apurahoja, joilla tuetaan siirtolaisten ja kansallisten etnisten vähemmistöjen taiteellista toimintaa sekä kulttuurien välistä vuorovaikutusta tukevia taidehankkeita.

Myönnettävien apurahojen tarkoituksena on:
1. vahvistaa maahanmuuttajien ja kansallisiin vähemmistöihin kuuluvien taiteilijoiden mahdollisuuksia harjoittaa taiteellista toimintaa ja osallistua tasavertaisesti Suomen taide-elämään
2. tukea muiden taiteilijoiden ja työryhmien monikulttuurisuutta ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta edistäviä taidehankkeita Suomessa.

Kohdeapurahoja voivat hakea yksityiset henkilöt ja työryhmät. Hakuaika alkaa välittömästi ja päättyy 2.3.2009. Hakulomakkeen voi tulostaa Taiteen keskustoimikunnan internetsivuilta www.taiteenkeskustoimikunta.fi. Seuraava haku, joka koskee vuoden 2010 projekteja, on syksyllä.

Tukea jakaa Taiteen keskustoimikunnan asettama monikulttuurisuusjaosto. Määräraha on osa taiteen tukemisen veikkausvoittovaroja. Vastaavia avustuksia yhteisöille myöntää opetusministeriö.

Monikulttuurisiin taidehankkeisiin osoitettu määräraha liittyy opetusministeriön kulttuuripolitiikan saavutettavuusohjelmaan.

Lisätietoja:
Jaoston sihteeri Kirsi Väkiparta, (09) 1607 7027, kirsi.vakiparta#minedu.fi
Jaoston puheenjohtaja Umayya Abu-Hanna, 040 524 3090, umayya.abu-hanna#fng.fi

2 kommenttia:

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

"Tukia jakavan jaoksen johtaja Umayya Abu-Hanna pitää hanketta kyseenalaisena ja leimaavana"...
juttua ja keskustelua myös at:
http://www.hs.fi/artikkeli/Siirtolaistaiteilijoille+aletaan+jakaa+erillisi%C3%A4+apurahoja/1135243405496

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Otapa tuostakin selvää: samassa lyhyessä uutisessa Umayya ehtii olemaan kolmea mieltä asiasta ja lisäksi ei osaa sanoa. Onkohan hän nyt ihan oikeissa tehtävissä?