11.7.2007

Venäjän kansalaissota Valkoisen armeija julisteissa

Venäjän Valkoisen armeijan julisteita kansalaissodan 1918-1922 ajalta. Klikkaa kuvaa, niin näet sen suurempana.

”Teidän sukulaisenne ja läheisenne kärsivät bolshevikkikomissaarien pistinten alla, nälkä ja väkivalta tappaa heitä. Menkää ja pelastakaa heidät!””Näin kiinalaisista ja latvialaisista koostuvat bolshevikkien rangaistusjoukkiot varastavat leipää, ryöstävät kyliä ja murhaavat talonpoikia”"Miksi te ette vielä ole armeijassa?"”Venäläiset ystävät! Olen englantilainen ja Yhteisen asiamme nimissä pyydän teitä: kestäkää vielä vähän aikaa urhoollisina, sellaisina jollaisia olette aina olleet. Olen toimittanut, ja tulen toimittamaan teille rajattomasti kaikkia tarvikkeita, erityisesti aseita, jotka auttavat teitä taistelemaan näitä iljettäviä, verenhimoisia, punaisia hirviöitä vastaan”

”Näin bolshevikit isännöivät kasakkakylissä”


”Yhtenäisen Venäjän puolesta! Bolshevismi on vihamielisellä renkaallaan piirittänyt Venäjän sydämen. Näyttäisi siltä, että mikään ei enää auta. Mutta nyt nousevan auringon säteistä ilmestyi ratsastaja, joka vapaaehtoisesti otti itselleen Venäjän pelastamisen tehtävän. Ratsastajan voimakas käsi on noussut lyöntiin ja käärme tuntee, että tämä käsi – tai pikemminkin sen lyönti – on niin voimakas, ettei käärme voi kohtaloaan enää välttää””Bolshevikki sitoi kansan silmät punaisella liinalla. Mutta Vapaaehtoinen huomasi tämän, tuhosi bolshevikin, repäisi irti punaisen liinan ja kansa näki, minne komissaarikommunistit olivat sitä viemässä”


”Kenraaliluutnantti, Paroni Pjotr Nikolaevitsh VrangelLisää kansalaissodan aikaisia julisteita...

3 kommenttia:

igor kirjoitti...

Kuvan teksti
”Kenraaliluutnantti, Paroni Pjotr Nikolaevitsh Vrangler”

Wrangler oli aikoinaan melko tunnettu amerikkalainen farkkumerkki ;)

Eli tekstissä pitäisi lukea Vrangel.

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Moro,

Ja kiitokset korjauksesta. Farkkumerkki tosiaan näytti sekoittuvan tuohon nimikäännökseen :)

Nimi on nyt korjattu.

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Taneli jätti jälkeensä jälleen kerran mielenkiintoisen aiheen (miksen minä tajunnut!?). Lisää postereita löytyy osoitteesta:

http://www.sovmusic.ru/p_list.php

Suurin osa niistä käsittelee kuitenkin neuvostopropagandaa sisällis- ja BOB -sodan ajoilta, mutta joukossa taisi olla jokunen valkoinenkin juliste.

Sivuston päämartikkeli eivät kuitenkaan ole julisteet, vaan musiikki. Rempseitä neuvosto-aikaisia nuorisolauluja ja Internationaalin erikieleisi versioita. Suosittelen!