7.9.2007

Что происходит с «делом Политковской»? - Novaja Gazetan päätoimittaja Politkovskaja-tutkimuksista

Sergei Sokolovin kirjoitus 06.09.2007 venäjäksi. Сергей Соколов
шеф-редактор «Новой»

5 kommenttia:

Kalle Kniivilä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kalle Kniivilä kirjoitti...

Sokolov on kai varapäätoimittaja, mutta se joka tietää eniten Politkovskajan murhatutkimuksista. Kannattaa myös lukea tai kuunnella Novaja Gazetan päätoimittajan Dmitri Muratovin radiohaastattelu Eho Moskvyn verkkosivuilta:

http://www.echo.msk.ru/programs/personalno/54575/

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Eilisessä lehdessä Sokolov allekirjoitti juttunsa päätoimittajana (shef-redaktor). Hän vastasi samalla eilisestä lehdestä. Hän ei ole varapäätoimittaja. Dmitrii Muratov on vastaava päätoimittaja, ja hänellä on neljä "zamia" (zamestitel' glavnogo redaktora) varapäätoimittajaa. Shefredaktoreita on kolme, joista siis yksi on Sergei Sokolov. Muuten kaikki 8 ovat miehiä.

Kalle Kniivilä kirjoitti...

Anteeksi epätarkkuuteni.

Tarkoitin, että Muratov on toimituksen ykkösmies, Sokolov mahdollisesti kakkosmies ja joka tapauksessa se, joka on lähiten seurannut Politkovskajan murhan tutkintaa.

Se, miten nämä "shef-redaktorit" pitää kääntää, on mutkikkaampi juttu. Minä kääntäisin Sokolovin tittelin lähinnä toimituspäälliköksi. Titteleissä on Venäjällä ollut vähän inflaatiota. Managerejakin on kaikki nakkikioskit täynnä.

Tässä joka tapauksessa koko toimituksen pärstägalleria.

Ja Muratovin haastattelu on yhä kuuntelemisen/lukemisen arvoinen.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Minäkin ajattelin ensin toimituspäällikköä, mutta sitten muistin että myös hesarissa on vastaavan päätoimittajan Janne Virkkusen lisäksi yksi päätoimittaja, Reetta Meriläinen (sattuu juuri nyt olemaan vastuussa koko lehdestä, kun Virkkunen näyttää olevan sairaslomalla ( http://www.marmai.fi/doc.te?f_id=1214884 )
Ja niin kuin Kalle tuosta linkkaamastasi galleriasta näkyy, toimituspäälliköissäkin löytyy.
Tuo naisten olematon määrä niinkin vapaamielisen lehden kuin Novaja Gazetan päällikköpaikoilla kyllä mietityttää.
Palautui tässä mieleen tapaus parinkymmenen vuoden takaa Neuvostoliitosta. Kun Suomeen sittemmin paluumuuttanut Galina Pronin valittiin Kalle Rannan jälkeen käsittääkseni toimituksen omin voimin Punalipun, nyk. Carelian, päätoimittajaksi, oli tapaus todella ainutlaatuinen. Nainen ja kaiken lisäksi ei puolueen jäsen "tolstyi zhurnalin, paksun lehden" eli siis kirjallisuuslehden johtoon! Silloin elettiin perestroikan parhaita hetkiä.