12.3.2008

31.03.2008 Juhlat tiedossa- Vetsher vypusknikov sovetskih/rossiiskih vuzov

Suomalaisopiskelijat laulavat Moskovassa 70-luvulla
Photo by Raimo O.Niemi

VeNeOY (Neuvostoliitossa ja Venäjällä opiskelleiden yhdistys) järjestää yhdessä Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksen kanssa lähes viiden vuoden tauon jälkeen itänaapurissa kautta aikojen opiskelleiden tapaamisen - iltajuhlan Helsingissä samaisessa Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa ("Vetikussa") 31.maaliskuuta 2008 klo 18.00.

Ennen varsinaista iltatilaisuutta samassa paikassa on VeNeOY:n vuosikokous klo 17.00. Tarkemmat tiedot siitä tulevat piakkoin yhdistyksen kotisivuille. Vuosikokoukseen ovat tervetulleita nykyisten jäsenten lisäksi myös jäseniksi aikovat. Liittymistiedot ovat yhdistyksen kotisivuilla.

Iltatilaisuuden ohjelma on valmisteilla. Aiomme esittää "Vetikun" ison salin kankaalle valokuvia eri vuosikymmenten opiskelijaelämästä. Kuvia on jo jonkin verran olemassa, mutta niitä tarvittaisiin lisää. Pyydänkin lähettämään niitä skannattuina ( mieluimmin jpeg-muodossa) osoitteella reijo.nikkila@gmail.com .
Myös dokumenttipätkiä suomalaisopiskelijoista on tarkoitus esittää lyhyenä koosteena.

Suunnitteilla on myös, että tilaisuudessa esiintyisi lauluryhmiä, joita tiedetään olleen ainakin Moskovassa ja Leningradissa 70- ja ehkä myös 80-luvulla. Parhaillaan on menossa esiintymissuostuttelut ryhmistä ehkä maineikkaimman, moskovalaispohjaisen Punapaulan kanssa. Jos hyvin käy, nelihenkinen ryhmä kajauttaa salissa pari 70-luvun hittiä.
Entä Timo Kyllönen, onko hanurisi vielä vireessä? Timo ja muut taitoniekat, ottakaa kiireisesti yhteyttä! (reijo.nikkila@gmail.com)


Iltajuhla alkaa 50 vuotta sitten Leningradin Repin-instituutissa opiskelleen, Suomen viimeiseksi työläistaiteilijaksi mediassa mainitun Reino Laitasalon laajan näyttelyn avauksella "Vetikun" näyttelysalissa.

Ja kuten asiaan kuuluu, illan päätteeksi on tarjoilua -фуршет.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Minuuttiohjelma tulee myöhemmin näille sivuille.

Ei kommentteja: