26.3.2008

Presidentti vaihtui – leimat samoin

Vaikka Venäjän uusi presidentti Dmitri Medvedev ei vielä ehtinyt vannoa edes virkavalaansa, ovat uudet tuulet alkaneet jo puhaltaa Venäjällä. Pääsiäislomalla Pietarissa piipahtaessani maan reformit hyppäsivät silmilleni jo rajaa ylittäessä. Niin kauan kuin muistan – Venäjän rajaviranomaisten passiini lyömien saapumis- ja lähtöleimojen väri on ollut synkän tummansininen. En siis ollut uskoa silmiäni huomatessani, että käyttöön on otettu nyt uusi leimasinväri – vieläpä peräti iloisen oranssi!

Pietarissa olisi myös ollut tarjolla kansalliseepostamme Kalevalaa sellaisessa muodossa, jossa minäkin olisin sen ymmärtänyt. Valitettavasti emme kuitenkaan kerinneet konserttia nähdä. Ehkäpä joku suomalaistaho järjestää tämän Kalevala ”rock-shown” myös tänne Pohjolaan…?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

See please here

Kalle Kniivilä kirjoitti...

Ainakin neukkuaikana oli mielestäni oransseja leimoja. Tosin niitä ei lyöty passiin, vaan irrallisen viisumipaperin takapuolelle. Niin että en olisi ihan yksiselitteisen ihastunut oranssien leimojen paluuseen.

Salla Pyykkönen kirjoitti...

Olen menossa katsomaan kyseistä rock-Kalevalaa huhtikuussa ja tapaamaan tuottajaa. Toivottavasti tosiaankin saataisiin ko. esitys Suomeen. Jos jollain on kiinnostusta tekijöitä kohtaan, minulta saa yhteystietoja.

Anonyymi kirjoitti...

Vanhassa sinisessä passissani on Venäjältä pelkkiä punaisia leimoja. Ollaanko siis kenties matkalla takaisin Jeltsinin avoimuuden aikaan...?