2.3.2008

Kohtaamisia Venäjällä! - TV1 tänään, su klo 21.15, uusinta la 08.03.2008 klo 13.25

"Loistava kuva perusvenäläisistä". "Ilona Laurikaisen hienon hieno Kohtaamisia Venäjällä".
-Jussi Karjalainen, Helsingin Sanomat 02.03.2008.

Hienoa Ilona ja Eki! (Erkki Määttänen on tämänkin,Ilonan ohjaaman Venäjä-dokumentin mestarikuvaaja ja itse myös lukuisten tv-dokumenttien ohjaaja).

----
02.03.2008 sunnuntai-iltana dokumentin esityksen jälkeen:
Kyllä Jussi Karjalainen Hesarissa oli ihan oikeassa.
Ilona Laurikainen ja Erkki Määttänen (+jälkituotantotiimi) ovat tehneet tosiaan komean ja objektiivisen läpileikkauksen nykyisestä Venäjästä. Tällaista jälkeä syntyy, kun ohjaaja/käsikirjoittaja tuntee maan, osaa kielen ja saavuttaa ihmisten luottamuksen. Ja kun kuvaajalla on myös jo vuosikymmenten kokemus Neuvostoliitosta/Venäjästä. Kyllä oli taas raikasta kuvausta, upeita yksityiskohtia, herkkiä lähikuvia ihmisistä Vorkutassa, Donin Rostovissa ja Vladivostokissa. Ja niin kuin aina, Eki hoiti kuvaamisen lisäksi myös äänityksen!
Tämä on tv-dokumenttien parhaimmistoa - rautaista ammattitaitoa. Useita harvinaisia arkistovälähdyksiä, monipuolinen henkilögalleria, hyvä leikkaus, rytmi, sopivan harvat spiikit oikein mitoitettuja ja asiaa täynnä. Ja vasta nyt huomasin, että entisellä kollegallani, Ilonalla on täydellinen lukijaääni. Olisihan se pitänyt panna merkille jo aiemmin, esim lyhytdokkarissa Kirjeitä Leningradista.

Kohtaamisia Venäjällä voi katsella myös YLE:n Areenassa 09.03.2008 iltaan asti osoitteessa;
http://www.yle.fi/java/areena/dispatcher/1124817.asx?bitrate=1000000

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ammattitaito olisi rautaisempaa ja kuvaus raikkaampaa jos viitsisi joskus puhdistaa kameran linssin.