22.1.2008

Ihmisoikeudet ja Venäjä - mahdoton yhtälö?

Ihmisoikeudet ja Venäjä – mahdoton yhtälö?

Keskiviikkona 30.1. klo 14 -17, Vanhan Ylioppilastalon Musiikkisali, Helsinki

Ihmisoikeudet ovat viime aikoina jääneet Venäjällä taka-alalle, kun valtaapitävien ote kansalaisyhteiskunnasta on tiukentunut. Yhteiskunnan keskeiset instituutiot ovat yhä voimakkaamman ohjauksen kohteena. Kansalaisten kokoontumis- ja mielipiteenvapauksia on rajoitettu. Venäjällä on jälleen poliittisia vankeja neuvostoajan tapaan.

Mitä kuuluu Venäjän ihmisoikeusliikkeelle? Entä mitä ihmisoikeuksien toteutuminen naapurissa edellyttää? Mikä on nyt ETYJ:n nykyisen puheenjohtajamaan Suomen vastuu Venäjän ihmisoikeuskehityksestä?

Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia Solidaarisuuden järjestämässä paneelikeskustelussa, jonka päävieraita ovat kaksi moskovalaista aktivistia: toimittaja ja nyky-Venäjän poliittisia järjestelmiä tutkiva Anna Sevortjan sekä ihmisoikeuksien ja kansainvälisen oikeuden asiantuntija, moskovalaisen Demokratian ja ihmisoikeuksien kehittämiskeskuksen johtaja Juri Dzhibladze. Keskustelussa ovat mukana myös Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen, suurlähettiläs Jaakko Blomberg sekä toimittaja Outi Parikka. Tilaisuuden avaa toimittaja Airi Leppänen ja keskustelua johdattelee Solidaarisuuden puheenjohtaja Tarja Kantola.

Viime syksynä Anna Sevortjan ja Juri Dzibladze kokosivat yhdessä suomalaisen toimittajan Airi Leppäsen kanssa kirjan Venäjän ihmisoikeusliike (Gaudeamus), jonka Solidaarisuus julkaisi yhteistyössä moskovalaisen Demokratian ja ihmisoikeuksien kehittämiskeskuksen kanssa.

Tervetuloa!

Miia Nuikka

Toiminnanjohtaja

Solidaarisuus

Vastaus osallistumisesta pyydetään ystävällisesti ilmoittamaan tiistaihin 29.1. mennessä salla.saarinen@finsolid.fi tai puh. (09) 7599 7313.

Solidaarisuus

Solidaarisuus (Kansainvälinen solidaarisuussäätiö) on vuonna 1970 perustettu kehitysyhteistyöjärjestö. Se tekee myös lähialueyhteistyötä ja on toiminut vuodesta 2001 lähtien Venäjän Karjalassa. Yksi saavutuksista on ollut Karjalan tasavallan ensimmäisen turvakodin perustaminen Sortavalaan.

Lisätietoja: www.finsolid.fi

Ei kommentteja: