12.1.2008

Salibandy Venäjällä

Tätä nykyään en voi kuvitella liikunnallista arkeani ilman salibandya - tuttavallisemmin sählyä. Olisinko päässyt tutustumaan lajiin, jos elämä ei olisikaan heittänyt minua Venäjän ulkopuolelle?
´
Luultavasti en. Venäjällä peli on tuiki tuntematon. Menestyskään ei ole päätä huimaava, kuten paraikaa pelattavasta kansainvälisestä turnauksesta näkee:
Venäjän Salibandyliitto on olemassa jo vuodesta 1992. Venäjän pääsarjassa pelaa seitsemän joukkuetta, joista peräti kolme tulee Nizni Novgorodista. Muita pääsarjatasolla sählääviä kaupunkeja ovat Murmansk, Omsk, Moskova ja Pietari. Nizni Novgorod on ollut yleensä ylitse muiden, mutta viime kaudella sen ohitti murmanskilainen joukkue vaivaisella pisteellä.

Toki Venäjällä on kaikki mahdollisuudet kehittyä salibandyn mahtimaaksi Ruotsin, Suomen ja Tsekin ohella, mutta siihen saattaa mennä vuosi(kymmen) tai pari ja muutama pr-kampanjaan upotettu miljoona (ei suinkaan ruplaa). Miltäs näyttäisivät iloisesti hymyilevät Aleksandr Ovetshkin ja Evgeni Malkin juoksemassa reikäpallon perässä?

Tai sitten turvaudutaan varmimpaan keinoon: nostetaan Venäjän presidentiksi aiemmin salibandyä aktiivisesti harrastanut henkilö!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei!

Osaatko verrata venäjän pääsarjan tasoa suomeen? Mitä suomen divisioonaa se noin vastaa?

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Olipa onnen kauppaa, että satuin ylipäätään vilkaisemaan vanhaa postaustani. Muuten olisi kysymys jäänyt kokonaan huomaamatta.

Itsehän en ole innokas salibandyn seuraaja. Mutta luulisi harvojen videopätkien perusteella Venäjän huipun edustavan suomalaista kakkosdivaria. Venäjän otteet päättyneissä MM-kisoissa vahvistenevat käsitystäni. :)