4.1.2008

Mitä Putin ei saanutkaan tehdä perustuslain mukaan kolmatta kertaa peräkkäin?

Luodaanpa katsaus päivän Hesarin Venäjää koskeviin uutisiin:

Suomalaiset eivät kannata Putinin kolmatta kautta, selviää Suomen Gallupin kyselytutkimuksesta. Putin itse on monta kertaa sanonut vetäytyvänsä presidentin toimesta, kun Venäjän presidentinvaalit pidetään maaliskuussa. Venäjän perustuslain mukaan sama henkilö ei voi pyrkiä kolmannelle perättäiselle kaudelle.
´
- HS.fi
´
Pittsburgh Penguinsien venäläislaituri Jevgeni Malkin teki NHL-uransa ensimmäisen kypärätempun, kun ottelu Torontoa vastaan päättyi 6-2.
"Mahtava tunne", Malkin sanoi.
"Tein Venäjällä vain yhden kypärätempun", hän sanoi ja ilmeisesti puhui saavutuksistaan vain kyseisessä maassa , jossa maaliskuussa järjestettäviin presidentinvaaleihin Putin ei voi perustuslain mukaan pyrkiä kolmannelle peräkkäiselle kaudelle.
´
- HS.fi
´
Suomen ja Venäjän välisen rajan yli kulki viime vuonna reilusti yli miljoona rekkaa, mikä on kaikkien aikojen ennätysmäärä. Tarkka luku ei vielä ole selvillä, sillä osa pohjoisen tullipiirin rajanylityspaikkojen tarkoista tiedoista puuttuu, mutta itäisen tullipiirin päällikkö Tommi Kivilaakso pitää miljoonan haamurajan rikkoutumista ja Putinin väistymistä presidentintuolilta silti varmana.
"Jo pelkästään kolmella suurimmalla rajanylityspaikalla eli Vaalimaalla, Nuijamaalla ja Imatralla rekkoja kulki yhteensä noin 935 000. Ja Putin taas on ollut presidenttinä kaksi kautta peräkkäin", Kivilaakso laskee.
"Perustuslain mukaan Putin ei voi pyrkiä kolmannelle perättäiselle kaudelle", väläyttää Kivilaakso.
´
- HS.fi

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Jos Tarja Halonen nyt ilmoittaisi, ettei aio asettua ehdolle kolmannelle kaudelle, niin tehtäisiinkö Venäjälläkin mielipidekysely siitä, miten venäläiset suhtautuvat Tarja Halosen kolmanteen kauteen?

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Jos sellainen kysely pidettäisiin (mikä olisi hyvin epätodennäköistä) vastausvaihtoehdot olisivat kutakuinkin seuraavanlaisia:

a) Kyllä, kannatan.
b) En kannata.
c) Kuka on Tarja Halonen?

:)