3.9.2008

Kutsu mielenosoitukseen Magomed Jevlojevin surman johdosta

Bloggarimme Jukka Mallisen pyynnöstä laitan tämän jutun blogin lukijoiden nähtäville.

---

Kutsu mielenosoitukseen riippumattoman uutisportaali Ingushetiya.ru:n omistajan Magomed Jevlojevin surman johdosta

Aika: torstaina 4. syyskuuta 2008 klo 17:00
Paikka: Venäjän suurlähetystön edusta, Tehtaankatu 1, Helsinki

Ingushian sisäministeriön joukot pidättivät Magomed Jevlojevin 31. elokuuta 2008 hänen saavuttuaan Moskovasta Magasin lentokentälle. Jevlojevin ruumis heitettiin poliisiautosta Nazranin sairaalan eteen. Hän kuoli leikkauspöydällä. Luoti oli läpäissyt hänen ohimonsa.

Jevlojevin merkittävin ansio oli puolustaa laillisuutta ja Ingushian tasavallan kaikkien kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia. Hän pysyi erossa tasavallassa riehuvasta väkivallan aallosta. Hän oli rauhan mies jatkuvien ja hallitsemattomien konfliktien kiusaamalla alueella.

Jevlojev ei pitänyt itseään toisinajattelijana, vaan piti ainoana velvollisuutenaan kertoa tasavaltansa tapahtumista mahdollisimman todenmukaisesti. Hänen erityisen rohkeutensa ansiosta ingushialaiset pääsivät kertomaan maailmalle tasavallassa vallitsevasta laittomuuden tilasta.

Osoitamme syvän osanottomme Magomed Jevlojevin perheelle ja ystäville. Kunnioitamme Jevlojevin muistoa kynttilöin ja lyhyin puheenvuoroin.

Mielenosoituksen järjestävät Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi, Suomen PEN, Amnesty International Suomen osasto ja Suomen Rauhanpuolustajat.

--

Kerkko Paananen
sihteeri
Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi
www.finrosforum.fi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Tuo muistotilaisuus oli sellaiseen aikaan, etten päässyt paikalle. Voisiko joku paikalle päässyt kertoa tilaisuudesta hieman enemmän?

Anu Lönnqvist