5.9.2008

Sata vuotta Leniniä jättikirjaimin

Venäjältä on löytynyt Google Earth satelliittikuvapalvelun avulla jättikokoinen, toveri Leninin syntymäpäivästä onnitteleva teksti. Metsään ilmestyneen tekstin pituus luonnossa on arviolta noin 400 metriä.

Teksti, jossa lukee; ”Lenin 100-vuotta”, on muodostettu metsää raivaamalla. Koska Lenin syntyi vuonna 1870, on teksti hakattu metsään todennäköisimmin vuonna 1970, eli hyvän aikaa ennen internetiä ja Googlen satelliittipalveluja. Tekstin tekijöistä ei ole mitään tietoja eivätkä lähiseutujen asukkaatkaan muistaneet tekstin olemassa oloa. Tekstin voi käydä katsomassa Google Mapsin sivuilla.

Internetin satelliittikuvapalvelut ovat aiemminkin paljastaneet erilaisia ihmisten tekemiä tekstejä, jotka voi lukea vain yläilmoista. Venäjällä Babushkinyn kylästä löytyy muun muassa asuintalo, jonka katolle on kirjoitettu suurin kirjaimin miehen sukuelintä kuvaava alatyylinen sana.

Päivitys 8.9.2008:
Metsureiden taidonnäytteestä innostui näemmä myös YLE.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pakkohan oli käydä katsomassa. Tuo kolmen kirjaimen voimasana näytti olevan aika taitavasti kirjoitettu, aivan kuin rakennusmiehet olisivat aikanaan jättäneet puumerkkinsä paikalle. Ja ihmetytti kyllä sekin, kuinka hienosti Lenin-puut ólsi istutettu.

Anu Lönnqvist

Aimo Minkkinen kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Liitämme kokoelmiimme, siis nettikuvana.
Aimo Minkkinen
Lenin-museon johtaja

Kari Kaunismaa kirjoitti...

Ilmasta voi nähdä kaikenlaista – ja maasta. Käkisalmen jalkapallokentän katsomon takaseinässä lukee ihanteellisesti: Futbol ne tolko igra – eto iskusstvo, eli ”Jalkapallo ei ole vain peli – se on taidetta. Sen sijaan laskeutuessaan Lontooseen lentokoneen matkustaja voi nähdä jalkapallostadionin katsomon katolla tekstin ”Yeah, we ´got the balls”. On tietysti myönnettävä, että Venäjältä löytyy yhtä lailla jalkapallohuligaaneja.