4.2.2009

Kaksi katseluvinkkiä tänään 04.02.2009

Kuvalähde: YLE-kuvapalvelu

Jouni Hiltusen viime vuonna valmistunut 71-minuuttinen BAM-dokumentti TV-kakkosella tänään keskiviikkona klo 22.55.
Lisätietoja täältä.


Kuvalähde: YLE-kuvapalvelu

Toinen vinkki Aleksanteri-listalta:

From: Kristiina Repo
To: teatteritiede-info@helsinki.fi ; aleksanteri-lista@helsinki.fi
Sent: Friday, January 30, 2009 2:02 PM
Subject: [aleksanteri-lista] Stanislavskin vuosisata Yle Teemalla 4.2.2009 alkaen



Hei, tiedoksenne

Stanislavskin vuosisata, 3- osainen ranskalainen dokumenttisarja Konstantin Stanislavskista (1863-1938) tulee Yle Teemalta keskiviikkoisin 4, 11 ja 18. helmikuuta klo 21.00.

Laittaisitko tietoa eteenpäin niille, jotka ehkä tahtoisivat dokumentin nähdä.

Terveisin
Kristiina Repo

Lisätietoja vuonna 1997 Venäjän teatteriliiton ja ARTE:n yhteistyössä valmistamasta venäläis-ranskalaisesta dokumentista täältä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katsoin BAM:in ja vaikutuin!
Merja Vatanen

Veikko Järvinen kirjoitti...

Luulin myöhästyneeni, Yle Areena kuitenkin korjasi asian.

BAM hieno dokumentti suuresta projektista.

Kari Kaunismaa kirjoitti...

Tallensin dokumentin ja katsoin myös tänään. Huolellisesti tehty. Nykyisenä isoisänä tunsin nostalgian vivahduksen, kun BAMin rakentajat vannoivat valan Leonid Breshneville Kremlin kongressipalatsissa. Silloin 20-vuotiaana luulin Neuvostoliiton kestävän ikuisesti, vaikka en ollut sen kanssa poliittisesti yhtään samaa mieltä. Niin vain kaatui sekin, vaikka neuvostopiirteet Venäjällä ovat monessa kohdin edelleen eläviä. Vasta myöhemmin kuulin, mitä virolaiset kyselivät noihin aikoihin: "Miksi setä Breshnevin päästä kuuluu BAM-BAM, kun häntä lyödään ratakiskolla?"
Pari asiaa kiinnitti vielä huomiotani: Molemmilla päähenkilöillä, Bondarilla ja Varsavskijlla, oli parta. Tietysti parranajo pakkasessa oli hankalaa, mutta vaikutti siltä, että miehet olivat jossain suhteessa toisinajattelijoita myös. Minua pidetään Nyky-Venäjällä uskovaisena parran vuoksi, mutta en tiedä, mitä se ateistisessa valtiossa merkitsi. Samoin Bondarin vaimon kaunis maljapuhe perheen pöydässä miehelleen jäi mieleen.
Stanislavskista kertova filmi oli myös kunnon työtä. Mahdetaanko seuraavissa jaksoissa päästä siihen, että Suomesta ainakin Eino Kalima kävi hänen opissaan? Näin tämä perinne välittyi myös oman maamme näyttämöille.