11.10.2007

Aleksei German tänään Andorrassa

Photo VP Makkonen
Aleksei German 10.10.2007 Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa, Helsingissä.

Klikkaa kuvat suuremmiksi!
Photo Reijo Nikkilä
San Francisco 1999. Aleksei Germanin tapaaminen amerikkalaisten (= lähes sataprosenttisesti venäläisiä emigrantteja) kanssa elokuvan jälkeen. Oikealla Svetlana Karmalita,

Milla Aution laajahko artikkeli Aleksei Germanista, Алексей Юрьевич Герман, Hrustaljov, mashinu! - Hrustaljov, autoni!- elokuvasta ja noin vuoden päästä valmistuvasta uudesta elokuvasta «Трудно быть богом» Jumalalla on vaikeaa tänään Hesarin kulttuurisivuilla.
German kertoo Hrustaljov, autoni! elokuvasta tänään lyhyesti ennen Andorran esitystä klo 18.00.
Ainutlaatuinen tilaisuus kuulla ja nähdä, miten Stalinin aikana "koko maa raiskattiin".
Paikalla myös ohjaajan moneen kertaan palkittu puoliso, käskirjoittaja Svetlana Karmalita - Светланa Кармалитa.

3 kommenttia:

Kalle Kniivilä kirjoitti...

Kirjoittaako Hesari tosiaan "Jumalalla on vaikeaa"?? Juttu ei valitettavasti ole maksuttomasti luettavissa netissä. Strugatskin veljesten kirjan suomalaisen käännöksen nimi on kyllä Hankalaa olla jumala, joka paljon paremmin sopii kirjan sisältöön.

Tästä mainiosta kirjasta on muuten tehty 16-osainen kuunnelma, jonka Eho Moskvy lähetti vuonna 2000, ja uusintana kesällä 2005. Koko kuunnelman voi imuroida täältä.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Kyllä se kirjoittaa, mutta muuten Milla Aution juttu on ihan passeli.
Käsittääkseni muu meedia ignoroi koko visiitin.

Innostuin eilen kuuntelemaan Germania niin intensiivisesti, että unohdin ottaa kuvia hänestä ouhumattakaan, että olisin nauhoittanut. Annettakoon eläkeläiselle anteeksi.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä ohjaaja, joka on sairastellut paljon, oli nyt hyväkuntoisen tuntuinen, ikään kuin paremmassa kunnossa kuin 8 vuotta sitten kun näin hänet viimeksi.
Mitä muuten Ruotsissa on aikoinaan kirjoitettu Hrustaljov,masninua!:sta? Siinähän on "ruotsalainen toimittaja, kommunisti", mikä ei todellisuudessa ollut ihan niin. Siitä German pitkään eilen.
Toivo Tupin nauhoitti ja on lupaillut kirjoittaa johonkin välineeseen ja ainakin VP Makkonen otti eturivissä runsaasti digikuvia.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Kiitos VP kuvasta!
Oli kuulemma Andorra täpötäynnä tänä iltana.
Olisikohan kellään paikalla olleella aikaa referoida Germanin kertomaa tähän blogiin?