20.10.2007

Venäjän ymmärtämiseksi III

Moskovalainen ystäväni Nikita lähetti äsken linkin, jonka hän oli otsikoinut "Eto my", "Tällaisia me olemme".

6 kommenttia:

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Poistan tämän kiertokuvakollaasin piakkoin. Ei tämäntyyppiselle matskulla ole oikein tilaa täällä, tarkemmin ajateltuna.
Näitähän löytyy netistä kokoamalla vaikka kuinka paljon.
Eivätkä ne välttämättä ole edes kaikki Venäjältä.
Mutta olkoon nyt viikonlopun yli.
Vaikka on
han tässä yksi kiinnostava pointti: saan näitä kuvia aina nimenomaan venäläisiltä, en koskaan muunmaalaisilta. Ja aina sellaisilta ihmisiltä, jotka ovat ihan tavallisia rivimiehiä ja - naisia. Ei koskaan minnekään poliittisiin tai muihin liikkeisiin angasoituneilta. Eli jonkinlainen purkautusväylä, itselleen nauraminen.
Jollei kukaan vastusta, deletoin su nnuntai-iltana.

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

Minä kyllä rohkenisin vastustaa, siis poistamista. Itselleen nauraminen on tärkeä taito - ja joskus muillekin nauraminen helpottaa oudosti... Sitä paitsi nämä kuvat antavat kyllä paljon muitakin ajatusvirikkeitä, että anna ihmeessä pysyä täällä vaan.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

No jätetään sitten. Oletko Hanna muuten huomannut, että Spektr Nedelillä on nyt oma fanklubi Facebookissa? Sisältö on vähän hakusessa.
Lähden aamulla Sibeliuksella koko viikoksi Pietariin yhden nautspop-festarin tuomaristoon.
Pitäisi kai panna profiiliini harrastuksiin nämä jury-istunnot. Viime kuussa Hanty-Mansiiskissa ja ensi kuussa olisi vuorossa Ufa Bashkiriassa.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä kuvat kertovat juuri siitä, mikä naapurimaassa kiehtoo ja ílahduttaakin. Vaikea sitä on pukea sanoiksi mitenkään tyhjentävästi, juuri siksi kuvat ovat hyviä. Taidan olla vähän hullu, mutta minulle näissä on suurta filosofista syvyyttä.

Salla Nazarenko kirjoitti...

Tasta tuli mieleeni designer Artemii Lebedevin sivuilla nakemani yleistys Kaukasia-aiheesta, ja takalaisesta tyylista ajaa autoa: "Kukaan ei kayta turvavyota Kaukasiassa. Ja jos joku joskus pakotetaan turvavyota kayttamaan, siita seuraa monta vuotta kestava verinen sota"....

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Törmäsin sattumalta osaan näistä samoista kuvista vähän vastaavanlaisella sivulla, mutta siellä kerrottiin Romanian "erikoisuuksista".