7.4.2007

Lisätietoa blogista

Tämä blogi on syntynyt halusta elävöittää ja monipuolistaa keskustelua ja kuvaa Venäjästä.

Blogin kirjoittajat ovat yksityishenkilöitä, jotka taustoistaan ja toimistaan johtuen tuntevat Venäjää hyvin erilaisista näkökulmista. Jokainen kirjoittaja tuo mukaan palasen omasta Venäjästään tai sen liepeiltä, ja on täten kirjoituksistaan vastuussa ennen kaikkea itselleen - ja Venäjälleen.

Haluatko mukaan kirjoittajaksi?

Jos koet, että sinulla on oma Venäjäsi ja halu kirjoittaa siitä avoimessa, ennakkoluulottomassa ja rakentavassa hengessä, ota yhteyttä:
hanna.koppelomaki (a) gmail.com

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minusta tällainen ploki loukkaa vasemmistolaisia. Kuten tiedämme, venäläiset tappoivat kaikki sinne menneet suomalaiset ja ulkomaiset vasemmistolaiset, jotain Kuusista ja vakoilija-Pentikäistä lukuunottamatta, joista Kreml-venäläisille päälliköille oli hyötyä.

Myös amerikkalaiset työläiset - jotka elivät varsin hyvin urakoilla Minnesotan metsissä - jotka menivät asumaan Venäjälle ja auttamaan työläisten paratiisissa, tapettiin järjestään.

USA ei tästä ymmärrettävästi paljon melua pidä, mitä lähtivät uusliberaalimaasta terrorismiin, on se ajautus mikä varmaan on amerikkalasilla päällimmäisenä.

MUTTA EI OLE HAUSKA LUKEA MINUN VENÄJÄNI hörhöilyä, kun vasemmistolaiset työläiset murhattiin, nämä uskoivat asiaansa ja heidät tapettiin.

Murhattuja suomalaisia työläisiä sikin sokin Karhumäessä
http://peacecountry0.tripod.com/murder.htm

OVELAT JÄIVÄT HENKIIN JA VETÄVÄT HUULESTA, kun Venäjä tänään, joka käy kylmää sotaa valehdellen historiansa (Venäjä hyökkäsi kaksi kertaa Suomeen, Suomi ei koskaan ole hyökännyt Venäjään, joskus Ruotsi on kyllä).

Eli toisin kuin suomalainen (amerikkalainen jne.) työväenluokka, taistolaiset taas useimmiten marssivat äkkiä pakoon Venäjältä eleiltyään mukavasti stipendeillä kovalla markka-valuutalla ruplaa vastaan ryypättyään ja naituaan tarpeeksi, toivat usein perheensäkin Suomeen mukaan jos sellainen oli - nauttimaan haukkumansa Suomen sosiaaliturvasta.

Vähän kuin Arvo Aalto, joka matkasi pakoon Portugaliin, Salazarin Nato-maahan, eikä Sevastopoliin nauttimaan auringosta.

Tekopyhää, näkee jokainen.

NEUVOSTORELLESTELY VERONMAKSAJIEN RAHOILLA VALOKUVINA on vasemmistolaisia loukkaava asenne.

Not only the Finnish working class people but also other countries' workers e.g. U.S.A born and lived leftists people really met their fatal fate in `Workers' Paradise' - disappearance of leftists who moved to Soviet Union in 1920s and 1930s.

The consipiratory and subversive working class elements - without education or with a very low education - were simply brutally executed as spies. Of course, they couldn't be any spies by any means. They simply couldn't have enough material or mental abilities.

Moreover, practically all leftists who moved to the Soviet Union to sample the wonders of communist regime in the 1920s and 1930s disappeared without a trace.

WEAR WRONG CLOTHES AND YOU WERE SHOT IN WORKERS' HEAVEN:

Many of those who disappeared were executed -shot, usually in the back of the head with a small-caliber pistol - for crimes such as wearing capitalist clothes or talking favorably about life in Finland or Europe.

Some of those workers who went missing had been deported for subversive activities, but many were idealistic factory workers including labor-union activists, recruited by the Soviets as advisers.

Of those who were not executed, most died in prison-labor camps or "closed cities." Until now they have not even been a footnote to the accounts of millions killed in Russian savage purges.

Anonyymi kirjoitti...

Vai loukkaa tällainen ploki vasemmistolaisia. Ja että Stalinin ihmisyyttä vastaan suorittamista rikoksista pitäisi syyttää myös nyky-Venäjää ja venäläisiä? Oma serkkunikin murhattiin Petroskoissa 1940, mutta siitä en syytä venäläisiä.

Kyseisen kommentin kirjoittanut on varmaan sitä mieltä, että nyt pitäisi heti lopettaa idänkauppa ja sulkea rajat. Pettuleivällä on pärjätty ennenkin. Venäjän kauppaa kun suomalaiset ovat harjoittaneet jo vuosisatojen ajan ja tälläkin hetkellä se työllistää kymmeniä tuhansia ihmisiä ja pitää yllä Suomen hyvinvointia.

Ja jos luulet, että oikeistolaisella tai vasemmistolaisella Suomella on puhtaat paperit Suomen 1918-1939 tapahtumien suhteen (mistä syystä sinne Neuvostoliittoon lähdettiin onnea etsimään), niin suosittelen kyllä objektiivisempaa historian lukua. Jos se ei kiinnosta, niin katso edes "RAJA 1918"-elokuva.
Ihmisiä tässä kaikki ollaan, yhtä hyviä ja pahoja molemmin puolin rajaa.