1.12.2009

Suomalais-venäläinen runoilta 2.12. Korjaamolla

[aleksanteri-listala:
Elävien Runoilijoiden Klubi ja Salon Korjaamo järjestävät keskiviikkona 2.12. Korjaamolla suomalais-venäläisen runoillan. Klubilla esiintyvät runoilijat Igor Bulatovski, Sergei Zavjalov, Kaisa Ijäs ja Silja Järventausta. Illan juontaa venäläisen kirjallisuuden tutkija Tomi Huttunen Tilaisuus alkaa klo 19 ja päättyy noin kello 21. Iltaan on vapaa pääsy! Tervetuloa!

Kulttuuritehdas Korjaamo (Töölönkatu 51 A, 00250 Helsinki), Vaunuhallin 2.krs, Korjaamo Shop

Runoilijoiden esittelyt:Igor Bulatovski (s.1971) on palkittu venäläinen runoilija, kääntäjä ja esseisti. Hän on julkaissut kolme runokokoelmaa, ja hänen runojaan on käännetty suomeksi Tuli&Savu -lehdessä syksyllä 2009. Lisäksi Bulatovski on kirjoittanut esseitä useisiin lehtiin ja julkaissut esseekokoelman yhdessä Boris Roginskin kanssa.

Sergei Zavjalov (s.1958) on mordvalaissyntyinen venäläinen kirjailija. Hän on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista viimeisin on käännetty suomeksi. Zavjalov on vaikuttanut Venäjällä toisinajattelijoiden kaunokirjallisessa liitossa Club-81:ssä, ja hänet on palkittu arvostetulla Andrei Belyi -palkinnolla. Zavjalov asuu nykyisin Helsingissä.

Kaisa Ijäs (s.1977) on helsinkiläinen runoilija, jonka esikoinen Siskot, veljet palkittiin Katri Valan palkinnolla. Hänen runojaan on julkaistu myös Kulttuurivihkoissa, Nuoressa Voimassa ja Gummeruksen Suuren runokilpailun antologiassa vuonna 2007.

Silja Järventausta (s.1977) on helsinkiläistynyt runoilija, joka on julkaissut kaksi runokokoelmaa (Patjalla meren yli 2006 ja Liputettu päivä 2008). Järventaustan runoja on julkaistu lisäksi Elävien runoilijoiden klubin vuosikirjassa, Tuli&Savu-lehdessä, Nuoressa Voimassa, Parnassossa ja ruotsalaisessa OEI-runouslehdessä.

-------------------------------------------------

Laura Serkosalo

Toiminnanjohtaja

Nuoren Voiman Liitto ry

Fredrikinkatu 23 D 4

00120 Helsinki

laura.serkosalo@nuorenvoimanliitto.fi

puh. 044 2074650

Ei kommentteja: