6.8.2010

Uusi matkustajalaiva Suomenlahdella ja Itämerellä

Itämerellä liikkuu tähänastisten matkustajalaivojen lisäksi uusi venäläinen tulokas, joka kantaa nimeä SC Atlantic. Vuonna 1986 rakennetun laivan alkuperäinen nimi oli mantereinen Русь (Rus'), mutta uusi nimi viittaa jo valtamerelle. Myös laivan kotimaa viittaa valtamerelle, tosin Tyynelle sellaiselle, sillä se on rekisteröity Marshall-saarille.

Laivan omistaa pietarilainen matkanjärjestäjä S-Continental, joka siis nyt on siirtynyt myös matkustajien kuljetusbisnekseen. SC Atlantic on yhtiön ainoa alus.

Yhtiö markkinoi Itämeren kvartetti -matkaideaa: laiva tekee yhden rengasmatkan viikossa. Se lähtee perjantai-iltana Pietarista, viettää lauantaipäivän Helsingissä, jatkaa yön aikana Tukholmaan, jossa taas ollaan päivä laiturissa. Tukholmasta matka jatkuu sunnuntai-iltana Tallinnaan, ja sieltä maanantai-iltana Pietariin, jonne saavutaan tiistaina. Väliajalla laiva on yritysten käytössä Suomenlahdella esim. juhlamatkoja varten.

Laivan pituus on 133-140 metriä lähteestä riippuen ja leveys 21-22 m, ja se on tänä vuonna peruskorjattu viiden tähden kruisailualukseksi. Kantavuus on 12.798 tonnia, kansia on 8, mutta asiakaspaikkoja vain 236, joten voinemme tästä päätellä, mitä tarkoittaa "5 stars premium class cruise": köyhien ei kannata vaivautua.

Ei kommentteja: