5.10.2007

YLE:n TEEMA: Korjauksia/muutoksia Stalinin sylissä ja Berijan tallissa - «На руках у Сталина» и «В гараже Берии» esitysaikoihin

Tänään perjantaina 5. lokakuuta paketti, jossa on kaksi tv-dokumenttia Stalinin sylissä ja Berijan tallissa, esitetään uusintana aiemmin kuin ennen oli ilmoitettu.
Esitys Teema-kanavalla alkaa jo klo 15.15 ja päättyy klo 16.25.
Tarkemmin sisällöstä tässä.
Ohjelman toinen uusinta on Teemalla huomenna lauantaina 6. lokakuuta klo 23.25.

Фильмы «На руках у Сталина» и «В гараже Берии» смотрите на телеканале YLE Teema 5 октября в 15.15 , повтор 6 октября в 23.25. Перед каждым фильмом краткое введение режиссера на финском языке.Язык фильмов - русский, они идут в сопровождении финских субтитров.

Lisäksi Teemalla on tänä iltana merkittävä yli puolitoistatuntinen dokumentti venäläisen animaation historiasta. Magia Russicassa , Israel/Venäjä 2004, ohjaajat Yonathan ja Masha Zurin esittelevät Fjodor Hitrukin, Jurij Norshteinin ja Garri Bardinin tuotantoa. Dokumentista on tänään HS:ssa Harri Römpötin asiantunteva kirjoitus otsikolla "Animaatio on venäläistä taikuutta".
Dokumentti uusitaan sunnuntaina 7. lokakuuta klo 9.00.

6 kommenttia:

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

Olipas hyvä kun huomasin nämä muistutukset just nyt: missasin Magia Russican alun, ja samalla kun sain onneksi ajastettua paitsi su-aamun uusintalähetyksen & Stalinin sylissä ja Berijan tallissa (&Reijon esittelyt) tallentumaan, huomasin myös että juuri huomenna alkaa Teemalta myös odottamani Saatana saapuu Moskovaan -sarja (siis lauantaisin luvassa klo 19); lisätietoja http://www.yle.fi/teema/elokuvat/fiktiosarjat/id14405.html

Reijo muuten: suomenkielinen lisätietolinkki ei toimi (mutta venäjänkielinen johtaa sinne minne olit ilmeisesti tarkoittanut suomalaisenkin?)

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Olisi tietenkin pitänyt puffata Masteria ja Margaritaa, mutta ehkä alitajuisesti olen sen jättänyt tekemättä. Venäläiset ystävääni eivät aikoinaan, kun se meni siellä televisiossa, muistaakseni RTR:llä, olleet juurikaan innostuneita siitä. Lähinnä jotenkin vaivautuneita.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Olin ennakkoluulojeni uhri. Saatana saapuu Moskovaan tempaisi mukaansa! Ja Pirjo Aaltosen käännös tasokasta.

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Moro,

Mä taasen muistelisin, että tämä viimeisin Master ja Margarita ekranisaatio sai venäläisiltä televisiokatsojilta hyvän vastaanoton. Sarjaa katsottiin ahkerasti ja siitä puhuttiin ja kirjoiteltiin runsaasti. Joinakin päivinä se löi jopa joitain television katsojaennätyksiä keräten vastaanottimien ääreen enemmän yleisöä kuin esim. illan pääuutislähetys.

Lenta.ru:
Во вторник TSN Gallup Media обнародовало результаты своих замеров - и все вздохнули с облегчением. Первые две серии фильма "Мастера и Маргариты" посмотрел каждый третий москвич, причем во время показа экранизации бессмертного романа на "Россию" было настроено более половины включенных приемников (60 процентов). А в среду стали известны общероссийские рейтинги. Они оказались скромнее столичных: сериал видели 25 процентов россиян, на "вторую кнопку" было настроено чуть меньше половины телеприемников. Но даже с такими результатами "Мастер и Маргарита" воспринимается как триумф. Причем, не только ВГТРК, а всего российского телевидения.

Eli siis parhammillaan Moskovassa noin 60% telkkariyleistöstä katseli sarjaa.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Venäjän huippuohjaajiin kuuluva Aleksei German tyrmäsi täysin Saatana saapuu Moskovaan tv-sarjan.
German puhui ja vastaili kysymyksiin kolmatta tuntia keskiviikkoiltana Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa järjestetyssä tilaisuudessa.
Germanin viimeisin elokuva Хрусталёв, машину!- Hrustaljov, autoni! näytetään Andorrassa tänään torstaina.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Milla Aution laajahko artikkeli Aleksei Germanista, Hrustaljov, mashinu!- elokuvasta ja uudesta, noin vuoden päästä valmistuvasta elokuvasta tänään Hesarin kulttuurisivuilla.
German kertoo Hrustaljov, autoni! elokuvasta tänään lyhyesti ennen Andorran esitystä klo 18.00.
Ainutlaatuinen tilaisuus kuulla ja nähdä, miten Stalinin aikana "koko maa raiskattiin".