8.11.2007

Dokumenttielokuvia Uralin takaa - DOKKLUB avataan 12.11.2007


DOKKLUB aloittaa jo ensi maanantaina 12.11.2007 klo 18.00 tiede- ja kulttuurikeskuksen musiikkisalissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Seuraava näytös on 10.12.2007

Syyskauden ensimmäisessä jäsentilaisuudessa VeNeOY (Neuvostoliitossa/Venäjällä opiskelleiden yhdistys) päätti aloittaa Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa venäläisten dokumenttielokuvien esittämisen kerran kuussa. Nimeksi olemme kehitelleet tälle tapahtumalle DOKKLUB.Tarjouduin hankkimaan tuoreita dokumentteja Venäjältä. Tarkoitus oli aloittaa sellaisilla dokumenteilla, joissa olisi myös tekstitys englanniksi. Se ei kuitenkaanvielä onnistunut, joten aloitamme kahdella palkitulla dokumentilla, jotka ovat vain venäjäksi.
Löysin ne syyskuussa Hanty-Mansiiskissa ollessani sikäläisen festivaalin tuomaristossa. Tämän sivun alaosassa on kummastakin elokuvasta lyhyt katalogiselostus venäjäksi ja englanniksi.
Kumpikin elokuva on tehty Uralin tuolla puolen, ja pyrimme jatkossakin löytämään esitettävää myös Moskovan ja Pietarin ulkopuolelta.

Bol'shoi vzryv. Delo proshloe…on 26-minuuttinen elokuva räjähdyksestä, joka järisytti miljoonakaupunki Sverdlovskia rajusti. Kuolonuhreja oli onneksi vain 11, mutta loukkaantuneita oli noin tuhat. Koko aseman seutu oli kuin sodan jäljiltä. Onnettomuudesta ei perestoikan glasnostista huolimatta v. 1988 juurikaan saatu tietoja; Sverdlovsk, nykyinen Jekaterinburg kun oli silloin vielä suljettu kaupunki.


Saga o poterjannom genii.
on 48-minuuttinen tv-dokumentti , joka kertoo mm.
Neuvostoliiton ja Yhdysvaltojen taistelusta television keksimisessä 1920- ja 30-luvuilla. Dokumentti voitti Hanti-Mansiiskin 11. festivaalilla pääpalkinnon.Olemme muodostaneet Facebookiin tapahtumalle oman ryhmän, jonka jäseneksi kuka tahansa voi ryhtyä. Alla kopio Facebookista.
Reijo Nikkilä
VeNeOY:n puheenjohtajaDOKKLUB
Global
Name:
DOKKLUB
Type:
Entertainment & Arts - Movies
Description:
The first ever possibility in Finland to watch regularly russian documentary films. New ones and sometimes older classics. TV-documentaries too. Monthly every second monday.
DOKKLUB was founded by VeNeOY (NL:ssa ja Venäjällä opiskelleiden yhdistys).
Often the films have english subtitles.
DOKKLUB is cooperating with russian documentary film festivals, Russian Guild of Documentary Film and Television and individual directors. The place of screenings is Venäjän tiede- ja kulttuurikeskus, Nordenskiöldinkatu 1, Musiikkisali. Free entry.
Contact Info
Email:
reijo.nikkila@gmail.com
Website:
www.veneoy.fi
City/Town:
Helsinki, Finland

Recent News:
Monday 12th of November at 6.00 pm.
Two pricewinners from The eleventh festival of television programs and films "The Golden Drum", Khanty-Mansiysk, 16-20 of September 2007.
1) The big explosion. Past event...(Bol'shoi vzryv. Delo proshloe...) 26' dir. Lydia Kotelnikova, Yekaterinburg, 2006 (honorary mention)
2) The saga about the lost genius (Saga o poterjannom genii) 48', dir.Vera Fjodorova, Tjumen , 2006 (Grande Prix).
These films are without english subtitles.Klikkaa teksti suuremmaksi!
Hажмите на изображениe для увеличения!

Ei kommentteja: