8.11.2007

Kumpi oli ensin?

Yhdyn Sallan sanoihin ja jatkan Georgialla.

Venäjä karkottaa georgialaisdiplomaatteja julisti Hesari.fi.

Samoin painottaa YLE:n teksti-TV:Huutavien otsikoiden takaa paljastuu vasta lukemalla itse pääjuttu - että Venäjän karkotukset ovat vain vastatoimia. Karkotusrallin aloite tuli Tbilisistä.

Mutta eihän uutinen olisi yhtään houkutteleva, jos siinä lukisi "Georgia ja Venäjä karkottivat diplomaatteja" tai "Venäjän ja Georgian diplomaattisota kiihtyy", tai totuudenmukaisimmin: "Georgia karkotti diplomaatit - Venäjä seurasi perässä".

3 kommenttia:

Salla Nazarenko kirjoitti...

hei Leonid, huomasin postauksesi vasta nyt. Asiallisesti havaittu. Informaatiosotaa kaydaan nyt kaikilla rintamilla - ikavaa, etta Suomessa ei katsota asiaa tuon syvallisemmin. Diplomaattinen uhittelu alkoi todellakin Tbilisin paassa.

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Kiitos, kiitos Salla ja jaksamisia sinne puoli-sotatilaanne! Pidähän meidät ajan tasalla tapahtuneesta. Ja voitko vielä kertoa, olivatko joukkomielenosoitukset nyt spontaaneja, vaiko "Kremlistä ohjatu, hyvin valmisteltu ja suunniteltu provokaatio"?

Salla Nazarenko kirjoitti...

Vaikea sanoa, mika Moskovan rooli oli, jonkinlainen rooli selvasti oli, silla onhan totta, etta Mishasta ei Kremlin paassa pideta. Haluaisin kuitenkin muistuttaa, etta kaduille lahti kymmeniatuhansia georgialaisia, nimenomaan Georgian kansalaisia, jotka olivat tyytymattomia hallintoon. Saakashvilin ja lahipiirin virhe oli alunperin se, etta he paivien ajan taysin ignoroivat nuo kansalaiset. Se, tuuppasiko Moskova jollakin tavalla opposition aloittamaan mielenosoitukset, jaanee historian kerrottavaksi. Monilla oppositiojohtajilla oli Moskova-yhteyksia, ja on edelleenkin, mutta se ei itsessaan tarkoita viela mitaan.