18.11.2007

Nepotismista, kaksoisveljistä ja Kekkosesta

Kohulehti Ilta-Sanomien toimittaja Arja Paanasen mukaan Venäjällä on ”huhuiltu”, että Venäjän presidentti Putinin vaimosta Ljudmilasta oltaisiin joidenkin tahojen toimesta leipomassa maan seuraavaa presidenttiä.

Uutisesta voidaan helposti päätellä, että Venäjällä ollaan vihdoin tajuttu ottaa mallia maailman demokratian kehdosta, eli Yhdysvalloista, jossa ex-presidentti George Bushin pojasta George W. Bushista leivottiin maan nykyinen presidentti, ja jossa ex-presidentti Bill Clintonin puoliso Hillary Clintonista ollaan parasta aikaa leipomassa kovalla yrityksellä maan seuraavaa presidenttiä.

Putinin on arveltu myös jatkavan presidenttikautensa jälkeen pääministerinä. Tässä tapauksessa hän voisi ottaa kannustavaa esimerkkiä ja oppia EU-maa Puolasta, jossa Kaczynskin kaksoisveljet tekivät vallanjaosta taidetta, miehittämällä samanaikaisesti niin presidentin, kuin pääministerinkin pallit. Tosin päästääkseen Kaczynskien saavutukseen, Putinin tulisi valituttaa itsensä pääministeriksi ja samanaikasiesti äänestyttää vaimonsa Venäjän seuraavaksi presidentiksi.

Vai aikooko Putin kaikesta huolimatta jatkaa presidenttinä itse? Siinä tapauksessa Venäjällä voidaan ottaa demokratian mallia Suomesta, jossa maailmallakin hyvin tunnettu kansakunnan isä, eräiden poikkeuslakien ja muiden kikkailujen voimin, istui vallassa peräti neljännesvuosisadan, eli 18 vuotta pitempään, kuin mitä presidentti Putin on tähän mennessä tehnyt.

Minkä demokratian mallin Venäjä valitseekaan? Sen saamme nähdä pian...

Oli miten oli - nepotismista, kaksoisveljistä ja Kekkos-ilmiöstä lisää Wikipediassa.

4 kommenttia:

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Että minkä demokratian Venäjä valitsee? No suvereenin tietysti!

Tämä kielipeli kai on peräisin Vladislav Surkovin, presidentin hallinnon apupomon hautomosta.

Mielenkiintoista on myös nähdä, miten käytännössä toimitaan, kun (maaliskuuhun asti) istuva presidentti valitaan joulukuun alussa kansanedustajaksi. Rupeaakohan hän intensiivisesti osallistumaan duuman ja sen valiokuntien työskentelyyn heti kun duuman toimikausi alkaa? Vai saako hän 3 kk lykkäystä toisen, määräaikaisen viran hoidon vuoksi? Tästä ei ole ennakkotapausta, eikä tätä tietenkään tunne perustuslakikaan.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Puuttumatta Venäjän demokratiaan ja sen kummemmin Iltsikan juttuun, haluaisin vain sanoa, että minun mielestäni Arja Paananen on pätevä Venäjä-kirjoittaja.

Nimetön kirjoitti...

Paananen on ilman muuta pätevä Venäjä-kirjoittaja. Paljon pätevämpi kuin putinismin pikkuorava Dobrowolski, joka tässä yrittää taas kerran pyörittää propagandaansa. Ikävä kyllä se ei enää kovin moneen pysty. Chort vozmy.

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Tervehdys Dissident ja kiitokset kommentista. Mikäs tuossa tekstissä nyt konkreettisesti ottaen veti herneen nenään? Jolki palki!