6.11.2007

Venäjän hotelleissa uusi rekisteröintimaksu

Kollegaltani kuulin, että Venäjällä joutuu nyt maksamaan hotelleissa 150 ruplan rekisteröimismaksun. Matkatoimistojen kotisivuilla asia vahvistetaan. Ne kertovat, että Venäjältä päin on 30.10.2007 (eli hyvissä ajoin etukäteen) ilmoitettu suomalaisille matkatoimistoille tällaista:

"1. marraskuuta 2007 alkaen Venäjän hotellit alkavat periä ulkomaalaisilta turisteilta määrältään noin 5 euron suuruista rekisteröintimaksua. Maksu peritään liike- ja yksityisasiakkailta käteisellä hotellin tiskillä majoittautumisen yhteydessä."

Kuten tiedämme, ulkomaalaiset ovat potentiaalinen uhka ja ilmeinen vaara suurvallan elossa pysymiselle, puhumattakaan sen vahvistumisesta. Ehkä tällä veronkantoverolla ulkomaalaisten turistien aiheuttama vaara saadaan minimoiduksi. Jäljelle jää tosin muutama ongelma:

1) Entä jos ulkomaalainen ei olekaan turisti, vaan viisumissa lukee 'kulttuurisuhteet' tai 'business'? Ei muuta kuin kaiva kuvetta!

2) Viime kesäkuusta asti on noudatettu molemmin puolin hyväksyttyä käytäntöä, että maahantulokortin rekisteröinti on ilmainen monikertaviisumien yhteydessä. Onko tälle menettelylle Suomen tai EU:n hyväksyntä?

3) Miten suurvallan pitäisi kohdella vapaamuurareita ja juutalaisia? Niillähän on ne kansainväliset maailmanlaajuiset salaliittonsa suurvallan kaatamiseksi.

3 kommenttia:

Kalle Kniivilä kirjoitti...

Tyypillistä. Venäjällä ei sitten millään ymmärretä, että turisteista saisi puristettua paljon enemmän euroja jos viisumit, rekisteröintimaksut, pumaskat ja propuskat heitettäisiin romukoppaan. Tai sitten turisteja ja heidän tuomaansa rahaa ei kaivata, kun kerran on se öljyputki. Всем труба.

Anonyymi kirjoitti...

Venäläiset eivät ymmärrä mitään. Me ymmärrämme paremmin, mikä venäläisille on hyväksi.

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Muutamia tuttuja oli viime viikolla työreissuillaan Pietarissa hotelliyöpymisineen, eikä heiltä ainakaan vielä tuolloin mitään 150 ruplan maksuja peritty.