18.5.2008

"Elävää" kuvaa Mallinen - Minkkinen-keskustelusta

Klikkaa kuvat suuremmiksi!
Photo by Reijo Nikkilä

Kirjailija, kääntäjä ja Suomen PEN:in puheenjohtaja Jukka Mallinen oli Museoiden yössä lauantai-iltana 17. toukokuuta Lenin-museon johtajan YTT Aimo Minkkisen vieraana Tampereella keskustelemassa otsikolla Vakautta ja varastettua ilmaa Venäjästä, sen historiasta ja nykypäivästä.

Dialogi kesti lähes kaksi tuntia. Ensimmäinen tunti oli varsin sopuisa. Videoin digivalokuvakameralla suurimman osan ensimmäisestä tunnista, mutta siinä vaiheessa kun keskustelijat alkoivat olla enemmän eri mieltä asioista, loppui kamerani yhden gigan muistikortti - arvioin väärin keskustelun keston.

Esim. Minkkisen kriittinen kanta Mallisen Varastettua ilmaa- kirjassaan esittämistä yhtymäkohdista natsi-Saksasta (vuoteen 1938 asti) ja nyky-Venäjästä jäi videoimatta, samoin Mallisen vastaus, jossa hän selvitteli laajemmin kuin kirjassaan mitä hän tällä rinnastuksellaan tarkoitti. Kun en tehnyt muistiinpanoja tästä kuvan ulkopuolelle jääneestä osasta, toivoisin kummankin Moskovan yliopiston "päästökkään" nyt jälkikäteen tämän postauksen kommenttiosiossa referoivan niitä sanomisiaan, joita ei oheisissa videopätkissä ole.

Videokuva ei luonnollisesti ole laadukasta, mutta Sonyn kamera kun on, ääni on suhteellisen siedettävää.
Videopätkiä on paljon, koska kerralla voi ladata vain alle 100 megaa.


4 kommenttia:

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Kerrankin kun jotain mielenkiintoista järkätään Tampereella, niin meikä ei sinne kerkee :(

Reijo Nikkilä kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Reijo Nikkilä kirjoitti...

Täällä blogissa on nyt jokin ongelma. Videoclipit eivät toistaiseksi näy. Asiaa selvitellään.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Videot alkoivat näkyä uudelleen jo toissapäivänä.