8.5.2008

Tammen Huutomerkki-sarja nousee kuolleista

Tänään näyttäisi olevan taas yksi kirjanjulkistamistilaisuus. Tammi, tuo entinen työväenjärjestöjen kustantamo, nykyinen Bonnierin tytäryhtiö, herättää henkiin Huutomerkki-sarjansa. Avaus on aika mielenkiintoinen: kansanedustaja Heidi Hautalan (vihr) kokoelma teesejä ja väitteitä Venäjästä. Jäljet kyllä vähän pelottavat, sen verran ärhäkkää räksytystä Hautalan suusta, kynästä ja computerista on viime vuosina tullut.

Toisaalta, kyllähän Suomeen pamfletteja mahtuu, ja niitä moni kustantamo suoltaakin markkinoille. Muutamista jopa keskustellaan. Muut tekevät pamfletteja halvemmalla kuin Tammi. Huutomerkki-pamfletin hinta näyttää olevan jo kolmattakymppiä. Ei halpa.

Katsotaan nyt ensin mitä nämä teesit ja väitteet sisältävät, nukutaan yön yli ja ladataan aseemme vasta sitten, jos ladataan.HUUTOMERKIN PALUU – SARJAN UUTUUKSIA KEVÄÄLLÄ 2008

Tammen perinteikäs Huutomerkki-sarja käynnistyy uudelleen ja siinä ilmestyy keväällä 2008 toimittaja Seppo Konttisen Salainen pankkituki, kansanedustaja Heidi Hautalan Venäjä-teesit sekä Benazir Bhutton Sovinto: Islam, demokratia ja länsi (suomentaja Pentti Sinnemäki).
Hautala Heidi: Venäjä-teesit
Vakaus vai vapaus?

Onko Venäjä pelottava ja arvaamaton karhu vai suurenmoinen taloudellinen moottori, jonka jättimarkkinoiden kupeessa Suomen on hyvä kasvaa ja hengittää? Mitä pitäisi ajatella siitä, että valta Venäjällä näyttää keskittyvän yhä harvempiin käsiin, mutta kansan suuri enemmistö on tyytyväinen johtajaansa? Ovatko opposition äänitorvet vain vieraan vallan kätyreitä, jotka on syytä yrittää vaimentaa tarvittaessa vaikka äärimmäisin keinoin? Entä onko Venäjän energiaherruus niin vahva, ettäEurooppa on valmis sulkemaan silmänsä maan demokratiaongelmilta?

Kansanedustaja Heidi Hautalan Venäjä-teesit on toinen kahdesta Huutomerkki-kirjasta, jotka käynnistävät Tammen perinteikkään sarjan uudelleen. Hautalan pitämä puhe eduskunnan 100-vuotisjuhlissa kesällä 2006 aiheutti mediakohun, jonka myötä kävi selväksi, että Venäjän arvosteleminen on edelleen tabu Suomessa. Nyt Heidi Hautala on koonnut teesejä, väitteitä, Venäjän nykytilanteesta, sen demokratian kehityksestä ja suhteista muuhun maailmaan. Hautala haastaa itsensä ja lukijan ottamaan kantaa muun muassa venäläisvihamielisyyteen, venäläiseen suuntaukseen, Vladimir Putiniin Venäjän johtajana sekä terrorismin vastaisen taistelun venäläisiin muotoihin.

Hautalan terävänäköinen ja kuvia kumartelematon pamfletti tuo suomalaiseen keskusteluilmastoon kaivattua tuuletusta. Kirja on syytä lukea kaikkien, jotka haluavat tietää, missä Venäjällä nyt mennään ja pitäisikö meidän olla siitä huolissamme.Hinta: 20,60 €


ISBN: 978-951-31-4245-2
Luokka: 99.1
Koko: 125 x 205 mm
Sivuja: 167
Sidos: Nidottu
Kannen tekijä: Rusanen Eevaliina
Ilmestyy: toukokuu 2008

http://www.tammi.fi/kirjat/ISBN/9789513142452/alue/902,903,950/navi/Tulossa/navi2/9006

Ei kommentteja: