6.5.2008

Markku Kivinen murskaa Arto Luukkasen Venäjä-kirjan

Tieteessä tapahtuu vol 26, No 3-4 (2008) Aleksanteri-instituutin johtaja Markku Kivinen arvostelee erittäin kriittiseen sävyyn Arto Luukkasen uusimman kirjan
Arto Luukkanen: Projekti Putin. Uuden Venäjän historiaa 1996–2008. WSOY 2008.
Kirja ilmestyi viime tammikuussa.
Talvikuukaudet ulkomailla viettäneenä ei ole tullut vielä hankituksi kirjaa; nyt se kai on tehtävä ( suomalainen ei usko ennen kuin...lukee).

Kirjasta Hesarissa
, uusisuomi.fi:ssä ja Karjalaisessa

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa tässäkin tapauksessa pihlajan marjat olla Kiviselle vähän happamia.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen miksi näitä Luukkasen "kirjoja" edes julkaistaan. Ne ovat tieteestä hyvin etäällä olevaa kuvailevaa mössöä, vähän kuten Suomen Kuvalehteä lukisi. Ei se vielä ole tietokirjallisuutta että selostaa jotakin tapahtumia tai asioita yksioikoisen pitkäpiimäisesti kaikenmaailman Internetlähteiden perusteella. Mikä pakko Luukkasella on koko ajan suoltaa kirjoja. Kivinenkin ottaa vähän liian tiukasti kantaa Luukkaseen, jonka kirjojen ongelma on se, että ne eivät ole kirjoja vaan pidennettyjä aikakauslehtiartikkeleita.

Anonyymi kirjoitti...

Teologian tohtori... siis Lukkanen... siltä pohjalta näitä pitää tarkastella...

Anonyymi kirjoitti...

Luukkanen murskaa Johtaja Kivisen (Tieteessä tapahtuu Vol 26, Nro 5 (2008). Vastakohtaisuuksien ja taistolaisuuden aika on kohta ohi...jopa Venäjän-tutkimuksessa...

Anonyymi kirjoitti...

Johtaja Kivisen tiedeura on jo ohi ja hän on lahjakkaampi kirjailijana...

Anonyymi kirjoitti...

Johtaja-kirjailija Kivinen on Lapista kotoisin oleva taistolainen, joka sekoittaa taitavasti faktaa ja fiktiota. Eräs taitavimmista ja kiinnostavimmista tämän ajan fabulaattoreista. Kannattaa lukea hänen romaanejaan! Suosittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Lue Kivinen Taisto Huuskosen Laps Suomen

Anonyymi kirjoitti...

Kivisen lienee syytä korjata hieman näkemystään Luukkasen Putin-profetioista. Ukrainan tilanne keväällä 2014 osoittaa objektiivisesti Putinin pelaavan häikäilemättömän kovilla "katugangsterin" panoksilla, valitettavasti.