9.8.2008

Komu voina- kuka tarvitsee sotaa? Sodan kuvia

Livejournalissa AP:n ja Reutersin kuvaajien otoksia otsikolla Komu voina - Kuka tarvitsee sotaa. Mitenkähän on copyrightien laita? Siitä epätietoisena en ripusta kuvia blogiimme, vaan katsomassa voi käydä täällä.
Ja täällä . Varoitus: rankkoja kuvia!

9 kommenttia:

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Ettei vain valokuvat olisi lavastettuja? Sellaisiakin ajatuksia ja niiden selityksiä on tarjottu venäläisessä blogimaailmassa:

http://listopad.livejournal.com/254813.html

Salla Nazarenko kirjoitti...

Aika heppoisin perustein bloggaajat kuvia väärennökseksi väittävät.
Ovatkohan sitten myös uutiskuvat Gorin kaupungin palavista kerrostaloista väärennettyjä?

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea sanoa, mutta kyllä kuvat aidoilta vaikuttavat. Eri asia sitten, mikä on mahtanut olla se lopullinen rakennusten tuhoutumisen syy. Venäjä kertoi pommittaneensa Gorissa sijaitsevaa sotilastukikohtaa, jossa oletettavasti on myös ammusvarasto. Kyseiset tulessa olevat talot ovat voineetkin saada vaurionsa asevaraston räjähdyksestä. Asian puolesta puhuisi sekin, että lentopommien räjäytysmekanismi on varustettu viiveajastimella. Pommit yleensä tippuvat rakennusten rakenteiden läpi pohjakerroksiin ja räjähtävät vasta siellä. Talon romuttuminen on tällöin totaalinen. Kyseiset talot ovat kuitenkin kärsineet vain yläosien osalta.

Anonyymi kirjoitti...

Selvitys:
http://drugoi.livejournal.com/2691755.html

Ja täällä:
http://drugoi.livejournal.com/2693103.html

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on tietysti Minun Venäjäni -blogi, joten ymmärrän halun puolustaa Venäjää. Mutta onko niin vaikea myöntää, että Venäjäkin voisi pommittaa asuintaloja? Että Venäjäkin voisi tappaa viattomia vihollissiviilejä? Puuttuu vain, että joku heittää kehiin Venäjällä joka tilanteessa käytetyn tshetshenski sled-kommentin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Venäjäkin voi pommittaa asuintaloja ja vihollissiviilejä, aivan kuten mikä tahansa muukin maa, esimerkiksi Yhdysvallat, Irakissa, Jugoslaviassa, Afganistanissa, ja monessa muusskin paikassa.

Kannattaa myös muistaa, että sekä Venäjä että Georgia voivat valehdella uutistoinneissaan. Ei kannata sokeasti uskoa vain sitä, mitä haluaisi uskoa.

Leonid Yakovlev kirjoitti...

"Tämä on tietysti Minun Venäjäni -blogi, joten ymmärrän halun puolustaa Venäjää. Mutta onko niin vaikea myöntää, että Venäjäkin voisi pommittaa asuintaloja?"

Kommentti on varmatenkin suunnattu minulle. Vastaan: en puolusta mitenkään Venäjää. Toin vain keskusteluun tällaisen näkökannan, joka ei ole omani ja esitin sen kylkiäisenä retorisen kysymyksen. Enkä kiistä, etteikö Venäjä olisi pommittanut taloja.

Nyt kun luin vähän muiden kommentteja ja katsoin muita kuvia tilanteesta, ne rupesivat näyttämään kokonaiskontekstissa järkeviltä.

"Kannattaa myös muistaa, että sekä Venäjä että Georgia voivat valehdella uutistoinneissaan. Ei kannata sokeasti uskoa vain sitä, mitä haluaisi uskoa."

Juuri niin. Vara on pidettävä ja on oltava porkkanana, sillä sotatilanne tarjoaa houkutusta kaikenlaisille informaatiosodille ja kuvamanipulaatioille.

En voi kuitenkaan olla mainitsematta Saakashvilin surkeaa haastattelukommenttia CCN:lle, jonka näin livenä. Kun häneltä pyydettiin kommenttia Venäjän mainitsemiin yli 2000 tshinvalilaisen kuolonuhriin, tämä hymähti ja sanoi, ettei Tshinvalissa ole edes niin paljon asukkaita.

Ja Tshinvalissa siis asuu päälle 30 000 ihmistä.

Anonyymi kirjoitti...

...please where can I buy a unicorn?

Anonyymi kirjoitti...

...please where can I buy a unicorn?