1.8.2008

Venäläisurheilijoita käräytettiin

Venäjän yleisurheiluasioista vastaava Yleisvenäläinen yleisurheilufederaatio on valinnut 49 miestä ja 60 naista Pekingin olympialaisjoukkueeseen. Pois puheet siitä, että Venäjällä naiset olisivat kaikessa aliedustettuina!

Mutta! Nyt menen kompetenssialani ulkopuolelle eli huippu-urheilun kiinnostavaan maailmaan. Eilen kansallisvaltiollisten yleisurheiluliittojen (eli federaatioiden) kansainvälinen yhdistys IAAF ilmoitti Yleisvenäläiselle yleisurheilufederaatiolle päättäneensä toistaiseksi sulkea kaiken sen suojeluksessa tapahtuvan kilpailutoiminnan ulkopuolelle seitsemän venäjäläistä yleisurheilijaa.

Se on kova päätös, vaikka olympiajoukkueessa onkin peräti 109 edustajaa. Meidän mediatoimittajamme raportoivat yliolkaisesti, että venäläiset lehdet pitivät IAAF:n päätöstä provokaationa. Niin pitivät, se on totta, eikä tämä seitsikko ole aivan mitä tahansa sakkia. Katsotaanpa.

● Näistä Venäjän armeijan joukkuetta edustava Olga Jegorova (s. 1972) on viime aikoina Venäjän sisähallikisoissa voittanut maansa mestaruuden 3000 metrin juoksussa. Hän voitti 5000 metrin maailmanmestaruuden vuonna 2001 Edmontonissa.

● Mordvalainen peräti 190-senttinen kiekonheittäjä Darja Pištšalnikova (s. 1985) on Euroopan mestari vuodelta 2006 Göteborgin kisoista sekä maailmanmestari vuodelta 2007 Osakan kisoista.

● Brjanskilainen, Moskovan ammattiliittojen juokkuetta edustava juoksija Jelena Soboleva (s. 1982) voitti 800 metrin Venäjän mestaruuden Kazanissa kaksi viikkoa sitten ajalla 1.54,85. Maaliskuussa 2008 Valenciassa pidetyissä sisähalli-MM-kisoissa hän voitti maailmanmestaruuden 1500 metrillä.

Venäjän armeijan joukkuetta edustava permiläinen juoksija, yliluutnantti Tatjana Tomašova (s. 1975) on 1500 metrin maailmanmestari vuosilta 2003 (Pariisi) ja 2005 (Helsinki) ja Euroopan mestari vuodelta 2006 (Göteborg). Edellisissä olympialaisissa hän tuli 1500 metrillä kakkoseksi ja voitti heinäkuussa Kazanjissa Venäjän mestaruuden.

Arkangelissa syntynyt, Moskovan oblastista asuva ja Venäjän armeijan joukkuetta edustava juoksija Julia Fomenko (monet muistavat hänet tyttönimellä Tšiženko) (s. 1979) on kaksinkertainen maailmanmestari 1500 metrillä ja voitti pari viikkoa sitten Kazanjissa Venäjän mestaruuden.

Moskovassa asustava, Venäjän armeijan joukkuetta edustava moukarinheittäjä, vänrikki Gulfija Hanafejeva (s. 1982) tai etnokielellään tataarilaisittain Gөlfiə Rəif qızı Xənəfieva voitti heinäkuussa Kazanjissa Venäjän mestaruuden runsaan 75 metrin heitollaan, ja vuonna 2006 hän kiskaisi maailmanennätyksen, jonka tosin Tatjana Lysenko pari viikkoa myöhemmin ylitti. Göteborgin Euroopan-mestaruuskisoissa v. 2006 hän sijoittui toiseksi.

Moskovan ammattiliitojen joukkuetta edustava Svetlana Tšerkasova (s. 1978) on juossut 800 ja 1500 metrin matkoja ja sijoittunut Venäjän sisäisissä kisoissa paljolti kakkossijoille.


IAAF ilmoitti sulkemisen syyksi sen, että deoksiribonukleiinihappotesteissä vuosilta 2007 ja 2008 on "discrepancy", siis epäyhtenevyyttä.

Minulla ei ole pienintäkään tarvetta sen paremmin tuomita kuin puolustaa venäläisiä huipputason palkkaurheilijoita. (Minun puolestani olympian kisat joutaisivat ylipäänsä lakkauttaa kokonaan, ei vain Beijingissä vaan jatkossakin.) Mutta tämä tapa ja tyyli, jolla näitä urheilutyöläisiä ja heidän organisaatioitaan kohdellaan, on kyllä kyseenalainen. En tiedä, mitä tämä IAAF (joka on kuitenkin käsittääkseni eri asia kuin ДОСАААФ) tekee olympian kisoissa. Kotisivustaan päätellen se järjestelee urheilukilpailuja. Mutta olympian kisojahan järjestää paroni de Coubertainin alulle paneva Kansainvälinen Olympiakomitea. Ehkä komitea on ulkoistanut päätehtävänsä IAAF:lle aivan kuten USA on ulkoistanut sodankäyntiä NATO:lle? Sitten on vielä doping-asioita seuraava WADA, joka ei ole puhunut tässä asiassa toistaiseksi mitään. Mutta se lieneekin vain sivusta seuraaja.

Sitä paitsi en usko koko DNA-selitysmalliin – vaikka en biologiasta mitään tiedäkään. Eikö tässä Venäjä voisi panna kunnon mitšurinilaisen tiedearsenaalinsa darwinistien vastapainoksi?

Kansainvälisessä järjestössä lienee siis tarve vaikuttaa olympian kisojen tuloksiin, varsinkin siihen, kenelle laakeriseppele ja muut mahdolliset huomionosoitukset kussakin lajissa myönnetään. Venäjä ei ollut tällä viikolla suosiossa. Katsotaan, keitä näemmekään epäsuosittujen karsinassa ensi viikolla. Kun oikein tirkistän, taidan nähdä jo Libyan lipun siellä, ja Persiakin on mukana. Sudanilla on hyvät mahdollisuudet päästä joukkoon, ja ehkä Zimbabwella.

Ongelma ei ehkä ole niinkään pahojen voimien ja häirikkövaltioiden leimaaminen vaan se, että huipputason palkkaurheilu lääketieteellistetään. Sen tieteen nojalla laaditut säännöt menevät yli kaikkien muiden säännösten. Kukaan ei voi olla enää varma, mitä se ja se aine vaikuttaa ja milloin se nyt sallittu aine kielletään. Kun käräytyksiä tehdään näin lähellä kisoja, epäily on samalla jo tuomio.

Tässä tv-kooste ensireaktioista eilisiltana:

http://video.sportbox.ru/VidySporta/Legkaya_atletika/v_20080731221300_patrossijskihlegkoatletokotstran

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska oli tämä paljastuksen ajankohta. Miksi IAAF teki päätöksen hyllyttää vuonna 2007 sattuneista epäselvyyksistä epäillyt urheilijat vasta nyt, yli vuosi tapahtumien jälkeen? Ehkäpä siksi, että olympiajoukkueen kokoonpano on juuri lyöty lukkoon, eikä hyllytettyjen tilalle voi nostaa ketään muita, mikä olisi ollut mahdollista vielä pari viikkoa sitten? Mene ja tiedä...

Anonyymi kirjoitti...

Aivan varmasti sionistien salaliitto Venäjää ja venäläisiä vastaan!

Anonyymi kirjoitti...

Joo, sama porukka on aikaisempina vuosina manipuloinut mm. Euroviisujen äänestyksiä, jotta venäjä ei voittaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, sama porukka on aikaisempina vuosina manipuloinut mm. Euroviisujen äänestyksiä, jotta venäjä ei voittaisi.

Anonyymi kirjoitti...

Miksi pitäisi olla sionistien salaliitto, jos vain yksinkertaisesti haluaa pistää muutaman potentiaalisen kultamitalistin? Urheilu on kovaa peliä.

Anonyymi kirjoitti...

Tosi on, erityisen törkeätä oli puhtoisten suomalaishiihtäjien käräyttäminen lahden mm-kisoissa. Ihan syyttömiä kaikki. Ja martti vainio päälle.

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Tietysti sionistien salaliitto toimii aina ja kaikkialla, mutta tässä se jääköön vähemmälle huomiolle. Pääasia on se, että - kuten anonyymi n:o 1 sanoi - reilu vuosi eka testien jälkeen päätettiin iskeä. Ja kun nyt isketään, niin ainahan on mahdollista perua tämä juuri ennen kisoja, mutta silloin syytön ja viatonkin huippujen huippua edustava urheilija on jo menettänyt motivaationsa ja keskittymiskykynsä, ja pelit ovat pelatut. (En ota kantaa siihen, ovatko nämä syyllisiä vai syyttömiä.)

Avoin kysymys: miksi juuri Venäjän urheilijat? Miksi ei jonkin muun valtion?

Anonyymi kirjoitti...

Miksi juuri venäläiset urheilijat? Epäilisin, että syynä on kiellettyjen aineiden käyttö. Siitä rabgaistaan ihan kansallisuudesta riippumatta. Ei Kaisa Variskaan ole venäläinen. Eivätkä ne kymmenet Tour de Francessa kärähtäneet pyöräilijät. Ja jenkeiltä vietiin äskettäin mitali neljä vuotta viestikullan jälkeen.

Tapani Kaakkuriniemi kirjoitti...

Kiellettyjen aineiden käytöstä on rangaistu Martti Vainiota, Ben Johnsonia, Kaisa Varista, Harri Kirvesniemeä, Tour de France -polkupyöräilijöitä, Luo Mengiä (Kiina, paini), Ouyang Kunpengiä (Kiina, uinti) ynnä muita, muttei Marjo Matikainen-Kallströmiä ynnä muita. Ja rangaistukset on varmaankin annettu aiheellisesti.

Tämän venäläistapauksen teatraalinen clou oli kaksikärkinen:

a) Jos testit tehtiin vuonna 2007, niiden analyysi tuskin kesti vuotta, sillä jo alkukesästä 2008 tehdyistä testeistäkin on voitu antaa tuomiot, kuten mainittujen kahden kiinalaisen kohdalla kävi.

b) Muille on sanottu selkein sanoin pois sulkemisen syy, muttei näille venäläisille. Esimerkiksi "Ouyang Kunpeng was given lifetime bans after he tested positive for the steroid clenbuterol" ja Luo Meng "was tested positive for a diuretic". Venäläisillä näytteissä oli "inconsistency" eli yhteensopimattomuutta näytteiden välillä. Esimerkiksi Tatjana Tomašovan kohdalla sanottiin, että yleisurheilussa on ilmaantunut "a scandal which developed last year when the samples from the competitors in May were different to those then taken from them at the World Championships in Osaka" eli skandaali, joka kehittyi viime vuonna, kun toukokuussa (2007) otetut näytteet olivat erilaisia kuin Osakan urheilukilpailuissa (elo-syyskuussa 2007) otetut näytteet.

Kansallisvaltioiden urheilufederaatioiden kansainvälisen yhdistyksen IAAF:n kongressissa eli jonkinlaisessa johtokunnassa on varapresidenttinä ukrainalainen Sergei Bubka, joten... jaa, enpä sanokaan mitään. Hän joko voi tietää ja ymmärtää venäläisiä tai tehdä heille jäynää tai molempia.

Minusta urheilutulosten kemiallinen parantelu ei ole hyväksyttävää, sikäli kuin pyritään reiluun peliin. Antiikin Kreikan olympialaisissa dopingia ei tunnettu, mutta kumma kyllä kuninkaat ja ruhtinaat tuppasivat olemaan keskimääräistä useammin voittajia. Ehkä se oli tulosten poliittista parantelua. Nykyinen huippu-urheiluhan elää käsi kädessä kemian kanssa, ja jos käräytetään yhdet, pitäisi käräyttää myös toiset - jos pelataan reilua peliä.

Osakan maailmanmestaruuskisoja sanottiin jossakin tiedotusvälineessä maailmandopingkisoiksi. Ei ehkä syyttä.

Anonyymi kirjoitti...

Venäläisen lähteen mukaan testissä verrattiin 2007 ja 2008 otettuja näytteitä. Näytteiden DNA ei täsmännyt eli käytännössä olisi ns. pissattu väärään purkkiin. Tämä selittäisi myös sen, miksi 2007 otettuun näytteisiin puututaan vasta nyt.

Venäjällähän dopingista kärynneet nostetaan pääsääntöisesti jalustalle: ovathan he länsimaisen salaliiton viattomia uhreja. Lämmittäisiköhän edes tämä seikka sydämiämme?

Anonyymi kirjoitti...

Mistä ihmeestä oikein vedätät näitä jalustalle nostamisia ja salaliittospekulaatioita? Liikaa Jamesbondeja?

Anonyymi kirjoitti...

No, pikemminkin yliannostus venäläismediaa.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, Venäjällähän on kova tarve politisoida kaikki mahdollinen negatiivinen julkisuus: dopingkärynneet ovat aina salaliiton uhreja, missikisoissa ja euroviisuissa Venäjää syrjitään poliittisista syistä, samoin Sokurov ei koskaan ole voittanut Cannesin elokuvajuhlia, koska Venäjää sorretaan. Kaiken huippu taitaa kuitenkin olla ns. Koljujevin tapaus. Mies tappoi sveitsiläisen lennonjohtajan joka oli osasyyllinen lento-onnettomuuteen, jossa menehtyi Kolujevin perhe. Miehen reaktion voi inhimilliseltä kannalta ymmärtää. Mutta vaikea on ymmärtää sitä, että tappajasta on Venäjällä tehty kansallissankari. Kun Kolujev palasi kotimaahansa istuttuaan tuomionsa, hänellä oli monta päivää kestänyt sankarin vastaanotto ja hän oli venäläismedian ykkösuutinen päiväkausia, kärsittyään "epäoikeudenmukaisen vankeustuomion Sveitsissä". Kaiken huipuksi heti kotiin palattuaan Kolujev nimitettiin asuntoasioista vastaavaksi varaministeriksi Pohjois-Ossetian hallitukseen!

Anonyymi kirjoitti...

"Niin, Venäjällähän on kova tarve politisoida kaikki mahdollinen negatiivinen julkisuus: dopingkärynneet ovat aina salaliiton uhreja, missikisoissa ja euroviisuissa Venäjää syrjitään poliittisista syistä, samoin Sokurov ei koskaan ole voittanut Cannesin elokuvajuhlia, koska Venäjää sorretaan. Kaiken huippu taitaa kuitenkin olla ns. Koljujevin tapaus. Mies tappoi sveitsiläisen lennonjohtajan joka oli osasyyllinen lento-onnettomuuteen, jossa menehtyi Kolujevin perhe. Miehen reaktion voi inhimilliseltä kannalta ymmärtää. Mutta vaikea on ymmärtää sitä, että tappajasta on Venäjällä tehty kansallissankari. Kun Kolujev palasi kotimaahansa istuttuaan tuomionsa, hänellä oli monta päivää kestänyt sankarin vastaanotto ja hän oli venäläismedian ykkösuutinen päiväkausia, kärsittyään "epäoikeudenmukaisen vankeustuomion Sveitsissä". Kaiken huipuksi heti kotiin palattuaan Kolujev nimitettiin asuntoasioista vastaavaksi varaministeriksi Pohjois-Ossetian hallitukseen!"

Silkkaa puutaheinää, joka ilmeisesti johtuu siitä, että seuraat Venäjän tapahtumia ulkomaisten tiedotusvälineiden kautta, jotka tietysti käsittelevät asioita oman makunsa mukaan - yleensä skandaalinahkuisesti.

Asun itse Venäjällä ja seuraan täkäläisiä tiedotusvälineitä päivittäin. Voinkin sanoa sinulle, että:

- Kaikkea mahdollista negatiivista julkisuutta ei todellakaan politisoida, sitä tekevät joskus ehkä jotkin keltaisen lehdistön esutajat, kuten Suomessakin.

- Kuulen ensimmäistä kertaa, että Sokurovin tai missien menestymättömyys olisi laitettu salaliiton piikkiin.

- Koljujevia ei todellakaan ”juhlittu päiväkausia maan kansallissankarina.

Olet saanut aika kieroutuneen kuvan täkäläisestä uutissoinnista, mutta siitä ei voi sinua syyttää, koska joudut tukeutumaan ”toisen käden tietoihin”.

http://www.youtube.com/watch?v=ZeMHDniJumI

Anonyymi kirjoitti...

Вернувшегося на родину Виталия Калоева встречали как героя

время публикации: 13 ноября 2007 г., 13:52
последнее обновление: 13 ноября 2007 г., 17:43


Гражданин России Виталий Калоев, отсидевший несколько лет в швейцарской тюрьме за убийство, этой ночью вернулся на родину. В Швейцарии его провожали более чем скромно. Несколько часов Калоева держали в зале для депортируемых, а встречу разрешили только священнику, который принес сувенир на память. Его и пачку писем со словами поддержки на немецком, французском и русском Виталий взял с собой в салон самолета, сообщает НТВ.

Толпа родственников и друзей с нетерпением ожидала самолета из Цюриха в аэропорту "Домодедово". Журналисты решили, что случай Калоева подпадает под официальный протокол и дружно выстроились у стеклянных дверей VIP-зала. Как выяснилось, они не прогадали, отмечает "Эхо Москвы".

Как отмечают корреспонденты, которые летели с Калоевым в самолете, слава настигла его еще в воздухе. Кто-то из соотечественников попросил у Виталия автограф. А когда он вышел из VIP-зала, то на него обрушились бесчисленные вспышки фотокамер.

Затем чествования продолжились на улице: вдоль трассы стояли сотни парней и девушек с плакатами "Вы - настоящий человек". Ликующая толпа активистов прокремлевского движения "НАШИ" растянулась километра на два: они кричали "Калоев!" на протяжении полутора часов всем проезжавшим машинам. Они были твердо убеждены, что Калоев совершил подвиг: "Сумел отстоять честь своей семьи, за что ему наша благодарность". В авиакатастрофе над Боденским озером у Калоева погибли: дочь - Диана Витальевна 1998 г.р., сын - Константин Витальевич 1991 г.р. и жена - Светлана Пушкиновна 1958 г.р.

- Родственники погибших в катастрофе: он не мститель, а жертва
- "Диспетчер - подлец, у нас принято с подлецами разговаривать по-своему"
- Расшифровка переговоров пилотов с диспетчером


"Швейцария забрала у меня детей. Но из-за кучки негодяев я не могу о швейцарцах думать плохо", - заявил Калоев.

Бывший заключенный в аэропорту скромно проронил: "Я обычный человек, такой же как и вы". Он успел поблагодарить всех: от простых россиян, которые его поддерживали, до президента и правительства: "Находясь в тюрьме, я не чувствовал себя вне родины".

О поступке, точнее о преступлении, Калоева в эфире радиостанции "Эхо Москвы" говорил протоирей Александр Борисов. По его мнению, на убийство Калоева толкнула жажда мести за погибшую семью. Борисов подчеркнул, что на самосуд Калоева толкнула мягкость наказания авиадиспетчера. Поэтому, во избежание подобных ситуаций нужно более справедливо выбирать наказания для виновных.

Как отмечает радиостанция, большинство опрошенных ею москвичей сходились на том, что Виталий Калоев - жертва обстоятельств, законодательства и бюрократии.

Как передает ИТАР-ТАСС, ближайшие несколько дней Калоев пробудет в Москве у своего брата Юрия. "Интерфакс" приводит слова друга семьи, заместителя председателя осетинской общины в Москве Бориса Кайтукова, который, комментируя сроки возвращения Калоева, отметил: "Все от него будет зависеть, мы хотим, чтобы здесь его обследовали врачи. Ну, где-то неделю он здесь пробудет. Хотя, когда получится, тогда и улетим".

Самолет швейцарской авиакомпании Swiss, на борту которого находился отбывавший в Швейцарии тюремное заключение за убийство авиадиспетчера компании Skyguide Питера Нильсена и освобожденный досрочно россиянин, вылетел вечерним рейсом из Цюриха в 20:35 по местному времени (22:35 по московскому времени) в Москву и приземлился в столичном аэропорту Домодедово в 02:03 по московскому времени.

Власти Швейцарии освободили Калоева из тюрьмы в понедельник вечером. В посольстве РФ в Швейцарии представители российской дипломатической миссии передали ему необходимые документы для возвращения в Россию, в частности, свидетельство на возвращение, которое заменит ему загранпаспорт.

В соответствии с российским законодательством, во Владикавказе Калоев встанет на учет в уголовно-исполнительной инспекции по месту жительства. Однако, как считает его адвокат Владимир Сергеев, условно-досрочное освобождение "никак не помешает ему беспрепятственно перемещаться по территории России и даже за ее пределами".

8 ноября Федеральный суд Швейцарии принял окончательное решение о сокращении срока наказания Калоева с 8 лет до 5 лет и 3 месяцев лишения свободы, "учитывая его примерное поведение и тот факт, что он не представляет опасности для общества".

В феврале 2004 года Калоев убил авиадиспетчера Питера Нильсена, считавшегося главным виновником авиакатастрофы над Боденским озером в ночь на 2 июля 2002 года. Из-за ошибки наземных служб столкнулись Ту-154 "Башкирских авиалиний" и грузовой Boeing компании DHL. Погиб 71 человек, включая 45 детей, летевших на каникулы в Испанию.

Ссылки по теме:

Anonyymi kirjoitti...

Tässä on hyvä analyysi Kalojev-juhlinnasta Ogonjok-lehdestä. Tekstin takana on perustuslakituomioistuimen asiantuntija Vladimir Ovtshinski. Kannattaa lukea.

Мода на законы гор
Владимир ОВЧИНСКИЙ, советник Конституционного суда РФ, доктор юридических наук, генерал-майор милиции в отставке


Праздник по поводу освобождения Виталия Калоева из швейцарской тюрьмы показал, в плену каких настроений находится российское общество

И вот его освободили. Толпа встречающих в московском аэропорту. Вдоль автотрассы организованная молодежь с плакатами «Вы — настоящий человек». Заботливые вопросы журналистов о здоровье Калоева: не надо ли ему полечиться (от чего лечиться? В швейцарских тюрьмах кормят как в лучших московских ресторанах)? Телекамеры заботливо показывают накрытые столы с шампанским в офисе Общества осетинской культуры, смущенный герой торжества говорит о том, что не все швейцарцы плохие…


Кого встречают? Освобожденного из тюрьмы разведчика? Может быть, человека, выполнившего задание Родины?

Нет. Встречают убийцу. Банального убийцу, причем убившего человека с особой жестокостью (Калоев нанес авиадиспетчеру 12 (!) ножевых ранений), из мести.

Если бы Калоев совершил такое преступление в России, то получил бы не менее 15 — 20 лет строгого режима. И сидел бы от «звонка до звонка», без плакатов и шампанского. И без досрочного освобождения.

Но в этой вакханалии меня интересует не Калоев. Никто не знает, как тот или иной человек поступил бы, потеряв семью. Может быть, если бы это произошло со мной или с вами, уважаемый читатель, мы бы также повели себя неадекватно.

У меня вопросы к счастливым встречающим, сладко и долго рассказывающим об этом журналистам: вы думаете, что творите?

Кровная месть, законы гор, мафиозная вендетта вводятся в общественное сознание как образец поведения.

Завтра какой-нибудь водитель собьет насмерть старушку. И что: ее сын должен взять нож и зарезать этого водителя? А мы с вами, по этой логике, просто обязаны явиться в райотдел, чтобы отбить его у милиционеров.

Тысячи лет назад люди придумали законы, чтобы не было беспредела, чтобы у поведения каждого были границы, особенно когда речь идет о жизни и смерти. Даже когда не было государства, в племенах решение «убивать или не убивать» принимал вождь племени, а не каждый член племени в отдельности.

Но мы же живем не в волчьей стае, а в «цивилизованном» государстве. Так почему же мы вдруг решили славить дикарские виды поведения?

Калоев — осетин. После триумфальной встречи в Москве его как героя встретила Осетия.

А кто-нибудь из радостных комментаторов прибытия Калоева в Москву хоть на минуту подумал, как это отзовется на тлеющем осетино-ингушском конфликте, на незаживающих последствиях бесланской трагедии.

Встречей Калоева в Шереметьеве и всей идеологической подготовкой к ней людям показали, что есть другой и справедливый путь наказания виновных. Пусть вина и субъективна.

Может быть, кому-то надо, чтобы конфликты не тлели, а вновь возгорались?

Или нас приучают так ненавидеть Запад, что любые преступные действия на «вражеской территории» мы должны считать геройством?

Швейцарское правосудие проявило к Калоеву акт гуманизма, освободив его досрочно. А нам это подают как победу мужественного Калоева над швейцарскими прокуратурой и судом. Прекрасно в этом смысле заявление прокремлевского молодежного движения «Наши» по поводу случившегося: «Калоев оказался… Человеком с большой буквы. И оказался наказан и унижен за всю страну. Многие ли поняли, что если бы таких, как Калоев, было хотя бы немного больше, отношение к России было бы совсем другим. Во всем мире».

Поистине — перевернутый мир.

Когда Калоев прилетел на Родину во Владикавказ, его на взлетной полосе встречал президент Северной Осетии Таймураз Мамсуров и сотни жителей Северной Осетии. Когда Калоев во Владикавказе приехал на кладбище, где похоронены его родные, к нему обратились представители комитета «Матери Беслана» с тем, чтобы он «поступил так, как с убийцей своей семьи, и с убийцами бесланских детей». При этом матери погибших детей уверены, что убийцы живут в Ингушетии.

Следует напомнить, что у убитого Калоевым авиадиспетчера остались трое детей-сирот.

Не следует забывать, что вся вакханалия вокруг возвращения Калоева из швейцарской тюрьмы происходит на фоне трагического «юбилея» — 15-летия первого межнационального конфликта на территории постсоветской России (имеются в виду вооруженные столкновения между осетинами и ингушами в Пригородном районе Северной Осетии, которые проходили с 31 октября по 4 ноября 1992 года).

Швейцарцы депортировали Калоева тихо и незаметно. Так же должна была действовать и российская сторона. Вместо этого — безобразное антиправовое шоу.

«Законность», «право», «правовое государство» останутся пустыми словами, если вместо них будут торжествовать законы гор.

Фото: СЕРГЕЙ КАРПУХИН/REUTERS; ВАЛЕРИЙ МЕЛЬНИКОВ/КОММЕРСАНТ

Anonyymi kirjoitti...

Jos nuorisoporukka Nasi järjestää Kalojevin kunniaksi jonkinlaisen vastaanoton lentokentällä, en vielä väittäisi, että kyseessä on kansallinen "monta päivää kestänyt sankarin vastaanotto".

Toki on ymmärrettävää, että "vuoristokansojen kostolaeista" ei pidä tehdä yleisvenäläistä käytäntöä, kuten tuossa Ogonjokin jutussa viitataan.

Anonyymi kirjoitti...

Nuorisoporukka Nashi. Ndaa. Et kai vain väitä, että tämä "nuorisoporukka" olisi toiminut aivan spontaanisti? Niin valikoivasti ei voi mediaa seurata.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tietenkään. Tottakai Nashin takana on ovela kremliläinen salaliitto.

On se vain kumma, että näihin Kremlin salaliittoteorioihin meidän pitäisi uskoa mukisematta, mutta kun venäläiset iltapäivälehdet kirjoittavat urheilijoita kohdanneista salaliitoista, me nauramme niille :)

Anonyymi kirjoitti...

Salaliittoteoriat ovat mukavia, mutta turhia, sillä kyseisen nuorisojoukon edustajat eivät kytköksiään millään tavoin peittele.

Anonyymi kirjoitti...

Jaa ovatko he avoimesti ilmaisseet, että saavat toimintaohjeensa suoraan Kremlistä? Olisi kiintoisaa nähdä sellainen lähde.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen keskustelu, vaikka Kalojev taitaa olla aikamoinen sivupolku tässä. Sen verran lisään soppaan kuitenkin, että kun Kalujev saapui, häntä seurasivat TV-kamerat jo lentokoneessa ja seurasivat maassa jatkuvaa juhlintaa kuin jotakin rock-tähteä. Hän kyllä oli pääaihe kaikilla kanavilla - ei kyse ollut mistään "nuorisoporukan tempauksesta". Ja hypetys jatkui sitten kun hän saapui Pohjois-Ossetiaan. Kentällä oli vastassa muun muassa ko. tasavallan presidentti ja aika pian tämä raasta murhasta istunut insinööri olikin sitten ministeri.

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Eivät viitsi anonyymitkään käyttää jonkinlaista nimimerkkiä allekirjoituksinaan. Muuten tuo vuoropuhelu tuuppaa näyttämään skitsofreniselta monologilta.