18.11.2008

Sergei Lazarev vaihtoi metroon

Tunnettu venäläinen laulaja Sergei Lazarev kyllästyi Moskovan ruuhkiin, hylkäsi kolean Audi Q7 –katumaasturinsa kadunvarteen ja vaihtoi metroon. Kulkuvälineen vaihdon taustalla ei ole talousvaikeuksia, vaan lähes infernaalisiin mittasuhteisiin kasvaneet ruuhkat Moskovan maanpäällisessä liikenteessä.

Itse laulaja on verkkolehti Dni:n haastattelussa kertonut alkaneensa metronkäyttäjäksi, joka julkkiksen näkökulmasta on perin äärimmäinen liikkumismuoto.

Ruuhkat tulevat autoilijoille kalliiksi. Ruuhkassa seisominen tuhlaa polttoainetta ja rassaa hermoja. Tällaisissa tilanteissa Sergei Lazarev ei kuitenkaan menetä malttiaan. Valtavasta julkisuudestaan huolimatta mies ei nimittäin kavahda metron käyttöä.

- Moskovassa on viimepäivien aikana ollut aivan älyttömiä ruuhkia, Lazarev valittelee Dni:n toimittajalle. ”Ruuhkien takia minun onkin käytettävä metroa, koska minulla on päivittäin runsaasti tapaamisia, kuvauksia ja muita asioita, jotka on vain pakko hoitaa”, Lazarev jatkaa.

Tällä hetkellä laulaja keikkailee Ukrainassa. Sergei Lazarevin kolea katumaasturi Audi Q7 on hylätty jonnekin Moskovan katujen varsille.

- Olin myöhästymäisilläni lennolta ja sen vuoksi jouduin hylkäämään autoni johonkin tuntemattoman paikkaan. Raskaine laukkuineni laskeuduin metroon, koska muussa tapauksessa olisin myöhästynyt Ukrainan kiertueen avajaiskonsertistani, laulaja tilittää. ”Aina kun käytän metroa, laitan silmilleni tummat aurinkolasit ja vedän hupun pääni peitoksi. Metrossa pyrin seisomaan jossain pimeässä kulmauksessa, jotten kiinnittäisi kenenkään huomiota”, muusikko kertoo.

Naamiointiyrityksistä huolimatta, tarkkasilmäiset kaupunkilaiset tunnistavat Lazarevin toisinaan. Sellaisissa tilanteissa laulaja vaihtaa yleensä metrojunan vaunua.

- Mikäli joutuisin vielä metrossakin jakamaan nimikirjoituksiani, en varmasti ehtisi enää mihinkään. Kahdesta pahasta on kuitenkin valittava se pienempi paha. Yleisesti on kuitenkin sanottava, että Moskovan metro on hurja paikka varsinkin ruuhka-aikoihin, kun ihmiset ovat hermostuneita ja tuuppivat, Lazarev huomauttaa.

Lähde: Dni.ru

8 kommenttia:

Katja Tanskanen kirjoitti...

Pilke silmäkulmassa on sanottava tähän, että kelpaisi mulle Sergeikin. Kiva olisi matkustaa kahdestaan Sergein kanssa Moskovan metrossa.

Reijo Nikkilä kirjoitti...

Juttelin juuri vanhan kaverini, ensi viikolla Kultainen vuosisata-tapahtumaan saapuvan dokkariohjaajan, Aleksei Hanjutinin kanssa. Hän kertoi tekevänsä parhaillaan dokumenttia Moskovan metrosta. Jonkinlainen sosiologinen tutkielma. Miksi Moskovan metrossa käyttäydytään toisin kuin läntisten metropolien vastaavissa.
Yhtenä elementtinä hän suunnittelee käyttävänsä myös uutuuttta "budki glasnosti", metroasemille asennettuja/asennettavia pisteitä, joista voidaan kertoa onlinessa metrokeskukseen mielipiteitä metro-ongelmista.

Katja Tanskanen kirjoitti...

Olisipa mielenkiintoista joskus nähdä tuo dokumentti.

Suomessa lähetetään edelleenkin liian vähän asiallista tai positiivista ohjelmaa Venäjältä.

Venäläisten elokuvien ja sarjojen tarjonta on onneksi hiukan lisääntynyt.

Anonyymi kirjoitti...

70-80 -luvuilla tuli ihan tarpeeksi positiivista ohjlemaa naapurista.

Anonyymi kirjoitti...

"70-80 -luvuilla tuli ihan tarpeeksi positiivista ohjlemaa naapurista."

Ja nyt on menty toiseen ääripäähän. Toivottavasti kultainen keskitie löytyy pian.

Anonyymi kirjoitti...

En usko, että Venäjälä tehdään sen enempää negatiivisia juttuja kuin muistakaan maista. Ei Yhdysvaltojakaan ole varsinkaan Bushibn kaudella kovasti myötäkarvaan silitelty. Ero on siinä, että kukaan ei ainakaan kovin kovaan ääneen valita, että miksi ei tehdä enemmän positiivisia juttuja Yhdysvalloista tai vaikkapa Islannista. Kun maassa on ongelmia niin toimittajien tehtävä on kertoa niistä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tehdään. Asiaa on nimittäin selvitelty erilaisissa mediavertailututkimuksissa ja tulos on ollut, että kyllä tehdään.

Anonyymi kirjoitti...

Toki Venäjältä tehdään enemmän negatiivisia juttuja kuin vaikkapa Ruotsista tai Saksasta, mutta ovat maatkin vähän erilaisia.