25.6.2007

Klub Tampere vie tamperelaista kulttuuria Pietariin

Kesäkuussa käynnistynyt, Suomen Itämeri-instituutin koordinoima tamperelaisen kulttuuriteollisuuden kansainvälistämishanke Klub Tampere, järjestää ensimmäisen tapahtumansa Pietarissa keskiviikkona 27.6.2007.

Musiikkipainotteisessa tapahtumassa esiintyvät tamperelaiset indie pop –scenen eturivin yhtyeet Tigerbombs ja I Was A Teenage Satan Worshipper sekä break beatin suomalainen pioneeri DJ Infekto. Tapahtumaan tuo paikallista väriä myös pietarilainen psychobilly –poppoo Scary B.O.O.M.

Yhtyeet esiintyvät musiikinnälkäisille pietarilaisille Pietarin keskustassa sijaitsevassa Club Revolution –yökerhossa. Runsaasti etukäteisjulkisuuttakin saavuttaneeseen konserttiin odotetaan noin 300-400 kuulijaa. Vastaavanlainen konsertti on tarkoitus järjestää myös ensi syksynä.

Klub Tampere on tamperelaisen kulttuuriteollisuuden vienninedistämiseksi tarkoitettu pilottihanke, jonka ensimmäisenä kohteena on Pietarin kaupunki ja sen runsas kulttuuri. Hankkeen partneriverkostossa – jota on tarkoitus myöhemmin laajentaa – on tällä hetkellä mukana tamperelaisten muusikoiden lisäksi myös graafisen taiteen, lasitaiteen, muotoilun ja designin sekä vaatesuunnittelun toimijoita. Hankkeen varsinainen avajaistilaisuus ja siihen liittyvä taidenäyttely järjestetään kuluvan vuoden lokakuussa. Klub Tampere hankkeen aikana järjestetään myös pietarilaisten kulttuuritoimijoiden vastavierailuja Tampereelle.

Hankkeen tavoitteina on muodostaa tamperelaisille kulttuuritoimijoille uusia paikallisia ja kansainvälisiä verkostoja sekä luoda kaikille kansainvälistymisestä kiinnostuneille kulttuuritoimijoille selkeä ja toimiva konsepti kansainvälistymispyrkimysten toteuttamiseksi. Pilottihankkeen jälkeen partneriverkostoa laajennetaan ja mukaan otetaan myös uusia vientikohteita.

Mikäli siis olet keskiviikkona 27.6. Pietarissa, niin tervetuloa keikalle!

klubtampere.fi
tigerbombs.com
iwatsw.com
djinfekto.com
scaryboom.com
revolutionclub.ru

Ei kommentteja: