12.6.2007

Erimielisten marssi Moskovassa

Maanantaina 11.6. venäläisten oppositiovoimien koalitio Toinen Venäjä järjesti Moskovassa jälleen kerran niin kutsutun Erimielisten marssin. Tällä kertaa osallistujat tyytyivät kuitenkin osoittamaan mieltään paikoillaan Pushkinin aukiolla.

Edelliseen Moskovan Erimielisten marssiin verrattuna viime maanantainen mielenosoitus sujui rauhallisissa merkeissä. Mielenosoittajien ja virkavallan välisiä yhteenottoja ei sattunut, tosin venäläiset uutisvälineet raportoivat hieman aikaisemmin, että eräs Erimielisten mielenosoituksen pääjärjestäjistä, AKM:n johtaja Sergei Udaltsov pidätettiin vain paria tuntia ennen mielenosoituksen alkua.

AKM, eli Punaisen Nuorison Etujoukko oli opposition mielenosoituksessa kuitenkin hyvin edustettuna, kuten alemmista kuvista näkee. AKM:n lipussa on kuvattuna musta Kalashnikov rynnäkkökivääri punatähden taustalla.

AKM:n lippujen lisäksi myös Toinen Venäjä -oppositioliittoon kuuluvien Kansallisbolshevikkien liput olivat näyttävästi edustettuina. Kreml on kieltänyt natsi- ja kommunistisymboliikkaa yhdistelevän Kansalisbolshevikkien lipun käytön, mutta ainakin viime maanantaina liput saivat vielä liehua vapaasti.

Eri tietojen mukaan mielenosoittajia oli paikalla 250 – 3500 (ks. aikaisempi postaus). Toimittajia, joille oli miliisin toimesta jaettu pressikortit ja oranssit liivit, oli tavanmukaisesti runsaasti paikalla, noin kolmisensataa. Paikalla olivat myös molemmat Toinen Venäjä -liiton näkyvimmät johtajat, Kansallisbolshevikkien Eduard Limonov sekä Yhdistyneen Kansanrintaman Garri Kasparov.

Alla milenosoituksessa mukana olleiden harrastelijakuvaajien valokuvia. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.

Toinen Venäjä -oppositiokoalition lippumeriValtakunnallisen Rossija
-televisiokanavan kuvaaja
Mielenosoittajan kyltissä lukee: "En vastusta
Putinin kolmatta kautta, kunhan hän
istuu sen Kolymalla, Siperiassa, eikä Kremlissä"
"Vaihdan Putinin Hodorkovskiin"Miliisi valvoo...
Nuori nainen kerää rahallista avustusta poliittisista
syistä vangituille Kansallisbolshevikeille
Nuorissa on tulevaisuusVanhempi rouva protestoi erään Moskovalaisen
ulkoilmakirppiksen sulkemista vastaan
Tunteet pelissäGarri Kasparov toimittajien piirittämänäKuvat julkaistu venäläisissä blogeissa:
http://community.livejournal.com/ru_politics/7460234.html
http://beri-llii.livejournal.com/229189.html

Ei kommentteja: