7.6.2007

Что делать и кто виноват?

Pieni kevennys Tbilisista.
Kolmen paivan sade johti siihen, etta puoli kaupunkia jai ilman lankapuhelinyhteytta ja toinen puoli ilman kaapelitelevisiota. Vanhat, kellareissa kulkevat, kaapelit kastuivat ja tulos oli nahtavissa. Sade turmeli myos muutaman kattoantennin, niin etta lantiset TV-kanavat olivat kansan ulottumattomissa parin paivan ajan. Lapsikin joutui elamaan ilman Cartoon Networkia. Jalkeenpain ajatellen se oli ihan hyvaa aikaa.

Georgialaiset olivat tohkeissaan: kenen syy?
Ensisijassa Shaakashvilin, jonka kaskyista kaupungissa remontoidaan talojen julkisivuja (ja kielletaan pyykkien ripustamisen, lukekaa aiempi postaukseni) ja hatakorjataan kuoppaisia teita, vaan perusinfrastruktuuri on yha rappiolla.

Tai ehka ei sittenkaan Shaakashvilin? Ehka hanen virkamiehistonsa on niin lapimata, ettei moisia pikkuvikoja saada korjattua! Misha on viaton, mutta ne muut!

Tai ehka se onkin kaupunginjohtaja?
Joka tulee todistettavasti toihin kello 14 vasta! Tutuntuttu on siella toissa ja on nahnyt omin silmin.

Tai ehka se on Venaja? Joka sekaantui Georgian sisaisiin asioihin Abhasiassa ja Etela-Ossetiassa niin, etta valtion budjetti on yha retuperalla sotatoimien tuloksena!

Tai ehka ne ovat kilpailevat puhelinyhtiot, joiden kaikkien omistussuhteet vievat samalle sylttytehtaalle! Joku ei tee toitaan, joku rakentaa keinotekoista kilpailua.

Saimme netin takaisin, kun toimiston vuokraisanta palkkasi tyomiehet asentamaan kastuneet kaapelit uusiksi. Salaliittoteoriat vaimenivat hetkeksi, mutta kysymys jai ilmaan: Что делать и кто виноват? Ja sama georgiaksi.

Loppuun paivan hyva uutinen Kaukasiasta: Venaja on helpottanut georgialaisten viisumipannaa. Ne, joilla on lahiperhetta Venajalla, voivat jo saada viisumin. Leudot tuulet puhaltavat pohjoisesta tanne Tbilisiin. Syksya kohti, ehka, jo turistiviisuminkin saaminen on taas mahdollista.

1 kommentti:

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Tai ehkä syy oli kolmen päivän sateessa. :)