10.5.2007

Pronssipatsaasta kiinalaisittain

Viron ja Venäjän välisestä patsaskiistasta on meillä kotimaisessa mediassa uutisoitu äärimmäisen näyttävästi. Uutisointi on tuntunut olevan aktiivisinta Suomessa, Virossa ja Venäjällä. Muualla maailmassa kiistaa on käsitelty hieman alemmalla volyymillä ilman sen suurempia tunteenpurkauksia.

Tilanteen piti kärjistyä 9.5. voiton päivänä, jolle useat suomalaiset toimittajat olivat veikkailleet laajamittaisia levottomuuksia Tallinnaan ja Moskovaan. Päivä sujui kuitenkin rauhallisesti ja kymmenet, ellei sadat toimittajat ja valokuvaajat joutuivat eilen menemään Tallinnassa nukkumaan ilman herkullista kuvamateriaalia ja jutunjuurta.

Ne, jotka eivät ole voineet itse seurata kiistaa paikan päältä – Tallinnasta ja Moskovasta – ovat joutuneet tiedonsaannissaan turvautumaan median tapahtumapaikalta välittämään ja suodattamaan tietoon ja sen eri nyansseihin. Mitä paremman yleiskuvan tilanteesta haluaa saada, sitä laajempaa joukkoa kansainvälisiä medioita joutuu seuraamaan.

Patsaskiistasta on kirjoiteltu jopa Kiinassa. Kiinan viestimien patsaskiista-uutisoinnista kirjoittaa omassa blogissaan nimimerkki Zhong.

Viro ja Venäjä pois lukien kyseinen kiista on herättänyt eniten keskustelua täällä Suomessa. Keskustelu on ollut niin innokasta ja värikästä että joku nimettömänä pysyttelevä henkilö on jopa avannut aiheesta oman Pronssipatsas-blogin.

Ei kommentteja: