15.5.2007

Valkoiset tulppaanit Viron nuorten asialla
Jukka Mallisen (jonka kirjautuminen blogimme kirjoittajaksi on vielä "vaiheessa") pyynnöstä liitän tänne seuraavan viestin:


Virolainen järjestö Eesti Heategu (Viron hyvä teko) on pyytänyt minua välittämään tämän informaation suomalaisille toimittajille ja muille tahoille. Minusta tämä on kaunis ele ja hyvä aloite, joten välitän sanoman mielelläni. Terveisin, Ilmi Villacís, Lehdistöneuvos, Suomen suurlähetystö, Tallinna

Valkoiset tulppaanit on 20 virolaisen ja viron venäläisen nuoren aloite, jonka viestinä on kaikkien kansallisuuksien rinnakkaiselo Virossa. Valkoiset tulppaanit sai alkunsa huhtikuun 2007 lopulla tapahtuneen Pronssisoturi-patsaan siirron aiheuttamien jännitteiden ja Tallinnassa tapahtuneiden levottomuuksien myötä. Valkoiset tulppaanit -liike on huolissaan siitä, että historian erilainen tulkitseminen voi vaikuttaa tulevien sukupolvien elämään erittäin negatiivisella tavalla.Virossa asuvien ihmisten menneisyys voi olla erilainen, mutta tulevaisuus on kuitenkin yhteinen.

Valkoisia tulppaaneja kantamaan on kutsuttu mukaan niin kaikki virossa asuvat kuin myös muidenkin maiden kansalaiset. Idea on yksinkertainen: kantakaa Valkoinen tulppaani -rintamerkkiä merkiksi siitä, että uskotteVirossa asuvien ihmisten rauhalliseen rinnakkaiseloon. Viemällä valkoisia kukkia niin virolaisille kuin Viron venäläisille merkittäviin paikkoihin, viestitte ystävyydestä ja rinnakkaiselon tärkeydestä.Valkoiset tulppaanit ovat merkki kunnioituksesta, ihmisarvosta ja rauhasta.

Valkoiset tulppaanit -liike on viime päivinä saanut Virossa niin kansallista kuin kansainvälistäkin mediahuomiota ja sillä on mahdollisuus kasvaa laajemmaksi kansainväliseksi liikkeeksi eurooppalaisen yhtenäisyyden ja rauhallisen rinnakkaiselon puolesta.Valkoiset tulppaanit aloitteessa on hyväntekeväisyysjärjestöissä toimivia aktiivisia nuoria, eikä kampanjassa ole mukana poliittisia tai kaupallisia tahoja.

Lisätietoja: Artur Taevere, skype arturtaevere, mob 516 2942


20 nuoren virolaisen ja venäläisen aloite:
Eri menneisyys, yhteinen tulevaisuus. Virossa asuvien ihmisten menneisyys on erilainen, mutta tulevaisuus on yhteinen. Me emme usko sellaisiin puheisiin, että virolaiset ja venäläiset eivät voisi tulla toimeen keskenään. Me emme tahdo vihata!
Ehdotamme että kaikki vievät toisilleen tärkeisiin paikkoihin valkoisia tulppaaneja, tai jos niitä ei ole, muita valkoisia kukkia. Jokainen valkoinen kukka on tärkeä! Jokaisessa kukkakaupassa on valkoisia kukkia!

2 kommenttia:

Leonid Yakovlev kirjoitti...

Kukkakauppiaat ovat tämän patsasjupakan todellisia voittajia.

Nimetön kirjoitti...

Osalla heistä raha kului varmaankin uusiin ikkunoihin.

Blogilista.fi:n kautta löytyy aiheesta uutisia kokoava blogi nimellä "Pronssikiista"