11.5.2007

Serebro hakee kultaa Funny Bunnyn voimin

Oh, don't call me funny bunny
I'll blow your money, money
I'll get you to my bad ass spinning for you
Oh, I'll make it easy, honey
I'll take your money, yummy
I've got my bitches standing up next to me


Näin laulaa siis tänä vuonna Venäjää Euroviisuissa edustava tyttötrio Serebro.

”Bad ass” ja ”Bitch” termit ovat meille kaikille tuttuja Music Televisionin ”hip ja hop” -musiikkivideoista, mutta mikä tai kuka ihme mahtaa olla tuo kummallinen Funny Bunny?

Serebro (Hopea), valittiin tämän vuoden Venäjän euroviisuedustajaksi asiantuntijaraadin päätöksellä. Venäjän ykköskanavan ORT:n kokoama raati käsittely satoja ehdotuksia ja päätyi lopulta yllättäen tuottaja Max Fadejevin kokoamaan Serebro –yhtyeeseen. Yhtyettä ei oikeastaan vielä ennen Venäjän euroviisukarsintaa ollut olemassakaan: Fadejev oli suunnitellut julkistavansa bändin vasta ensi vuoden puolella.

Max Fadejev on Venäjällä tunnettu musiikkimies. Hän hääräilee tuottajana mm. Glukozan, Katja Lelin, Monokinin sekä Iraklin taustalla. Lisäksi Fadejev on aikaisemmin tuottanut Venäjän ykköskanavalla pyörivää, Idols-tyyppistä fabrika Zvezd –ohjelmaa. Tuotanto on varmaa europoppia, levyt myyvät ja artistit vatkaavat lanteitaan.

Serebron keulahahmo Jelena Temnikova on aikoinaan osallistunut juuri Fadejevin tuottamaan Fabrika Zvezd –ohjelmaan, mutta porukan kaksi muuta tyttöä ovat venäläiselle musiikinkuluttajalle täysin tuntemattomia. Olga Serjabikina on enimmäkseen tullut tutuksi erilaisista balettikilpailusta ja kolmannesta jäsenestä, Marina Lizorkinista ei oikeastaan tiedetä sitäkään vähää.

Kaikesta huolimatta Serebron kappale on tasaista euroviisukamaa ja kansainväliset vedonlyöntitoimistot ovatkin nostaneet Serebron kappaleen Song #1:n sinne aivan kärkisijoille. Riskinä menestyksessä on tosin tyttöjen kokemattomuus esiintyä suuren yleisön edessä. Mieleen muistuu muutaman vuoden takainen Julia Savitshevan edustusviisu, jossa poskelleen mennyt lavaesiintyminen pilasi muuten varsin potentiaalisen kappaleen mahdollisuudet. Myös Julia Savitsheva muuten kuului ja kuuluu edelleen Maksim Fadejevin esiintyjätalliin…

Sitä, mikä Funny bunny lopulta on ja miltä se näyttää, kannattanee kysyä itse ”bad asseilta bitcheilta”, eli Serebrolta. Oheisessa videossa ryhmän jäsen Marina Lizorkina auttaa uteliaita havainnollistamaan Funny Bunnyn…

3 kommenttia:

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

Mä en saa videota pyörimään, eli ainakin vielä jää funny bunny hämärän peittoon...

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

Jahas, syy löytyi: Explorer ei pyöritä YouTubea, mutta Firefox hoiteli homman.

t. Ne zaitshik, a serjoznaja devushka..

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Katos vaan Exploreria! Olin ihan varma, että tuon Youtuben pitäisi pyöriä kaikilla selaimilla, mutta pisteet siis Tuliketulle tässäkin asiassa.