18.5.2007

VDP ajaa Venäjää Euroopan Unioniin

Vuonna 1990 perustettu Venäjän demokraattinen puolue täyttää tässä kuussa 17-vuotta. Synttäreiden kunniaksi puolue aikoo järjestää 26.5. Moskovassa mielenilmauksen, jonka teemana on patistaa Venäjää hakemaan Euroopan Unionin jäsenyyttä. Puolue ilmoitti jo aiemmin tulevien parlamenttivaalien tärkeimmäksi vaaliteemakseen Venäjän EU-jäsenyyden.

Venäjän demokraattinen puolue olisi halunnut järjestää Venäjän EU-jäsenyyttä kannattavan mielenilmauksen Samarassa parasta aikaa pidettävän EU-Venäjä huippukokouksen yhteydessä, mutta ironista kyllä, Samaran kaupunki kielsi mielenilmauksen järjestämisen. Kremliä kritisoivalle ”Erimielisten marssille” kaupunki sen sijaan myönsi mielenosoitusluvan.

Erimielisten marssista tosin tuskin kovin näyttävää tulee, koska sen pääjärjestäjät, Toinen Venäjä –liikkeen johtohahmo Garri Kasparov ja Kansallisbolshevikkien Eduard Limonov ovat joutuneet jäämään Moskovaan "matkustusdokumentеissa ilmenneiden epäselvyyksien” vuoksi.

Päivitys 18.15:
Itse marssi järjestettiin kuin järjestettiinkin ilman sen kummempia kahakoita. Eri arvioiden mukaan osallistujia oli yhteensä noin 150, joihin täytyy tietysti lisätä toinen mokoma lehdistön edustajia. Ensimmäisiä ja uunituoreita valokuvia Samaran "Erimielisten marssilta" voi käydä ihmettelemässä täällä.

2 kommenttia:

Hanna Koppelomäki kirjoitti...

Linkki Hesarin juttuun ei toimi (siis uutista ei enää löydy, tai ainakaan juuri nyt)

Taneli Dobrowolski kirjoitti...

Näköjään poistettu... Pistin uuden linkin vastaavanlaiseen juttuun.